Вчені спростували популярний міф про імунітет: часник, цибуля та лимон не допоможуть

Опірність організму вірусам і бактеріям складається з різних факторів, в тому числі здорового харчування.

Багато людей вірять, що існують диво-продукти, які можуть захистити організм від хвороб. Однак, вчені зазначають, що твердження про те, що поїдання часнику, цибулі, лимона або аскорбінової кислоти може якось впливати на зміцнення імунітету, є помилковим.

Ризик зараження інфекціями ніяк не пов’язаний з вживанням в їжу цих продуктів, і вони його не знижують, кажуть спеціалісти.

Взагалі не існує такого продукту, який міг би посилити імунітет настільки, щоб людина перестала хворіти – опірність організму складається з різних факторів, в тому числі здорового харчування.

Часник
Часник

Тож варто включати в свій щоденний раціон достатню кількістю білків, вітамінів і мікроелементів, які є в м’ясних і молочних продуктах, свіжих овочах, фруктах, зелені.

Поширена думка про те, що від застуди врятує аскорбінова кислота, є міфом, що доведено дослідженнями науковців. Так що бігти до аптеки купляти аскорбінку, як лишень почалася нежить або заболіло горло, немає сенсу. Відомо, що вітамін С не зменшує ризик інфікування і не впливає на тривалість перебігу респіраторної вірусної інфекції, як і вживання в їжу цитрусових, «щоб не захворіти».

Тим часом при безконтрольному вживанні вітамінів в організмі може виникнути гіпервітаміноз, тому їх повинен призначати тільки лікар. Найкраще, що людина може зробити для свого імунітету – це вести здоровий спосіб життя, який включає збалансоване повноцінне харчування, здоровий сон і фізичну активність. А замінити це все часником аж ніяк не вийде.

Схожі статті