Відтворення історичного коду: Монатік, Пивоваров та інші зірки дали нове життя віршам українських поетів

Українська поезія – це справді код нації, адже найлегендарніші люди пророкували події, писали дійсність свого часу і передали нам історію нашого народу у рядках, яку тепер ми продовжуємо і маємо спиратися на ті істини, які були закладені в код українців ще у минулому столітті.

Зараз, ми бачимо, як відроджується українська культура, ми чуємо всюди неймовірні пісні українською, бачимо чого вартує наша воля, наша гідність, наше життя. І чесно кажучи, варто було дійти до простої істини багато років тому та побільше сенсу шукати у віршах, які кожен з нас колись вчив на пам’ять у школі. Але життя непередбачуване. І зараз, ми робимо все можливе, щоб Україна та її культура назавжди залишилась недоторканою. Саме тому, сучасні зірки випускають пісні на основі віршів, які увійшли в історію. Наприклад, вірші Лесі Українки та Тараса Шевченка – це шедеври із великим сенсом, які зазвучали по-новому. Про це ми й поговоримо.

Артем Пивоваров

Артем вирішив відтворити історію та показати, що творчість ніколи не вмирає, особливо, поезія. Вона завжди актуальна та несе в собі ціле життя. Тож, артист випустив серію пісень, основою яких стали вірші українських поетів.

Павло Тичина “Там у Тополі”

Артем Пивоваров та Настя Каменських випустили неймовірний трек та кліп на вірш Павла Тичини. Цим кліпом артисти хотіли донести важливість взаємодії людини з природою та думками повернути людей на Батьківщину, які були вимушені перетнути кордон. Ідея вірша зародилася 1916 році, уявіть собі, скільки десятків років він прожив у книгах та зберіг свою ідею і віднайшов відгук у нинішньому поколінні.

Тарас Шевченко “Думи мої, думи мої”

Цього разу Пивоваров та Надя Дорофєєва взяли за основу пісні дуже сильний вірш Тараса Шевченка, який розповідає про цінність самої української землі. І ми не повинні забувати про те, що все саме з неї й починається. На землі зароджується життя і на ній же лягають наші захисники. Тому, цей трек вийшов дуже зворушливим та цінним для української культури.

Пантелеймон Куліш “Люлі-люлі”

Вірш Пантелеймона Куліша у пісні Артема Пивоварова та Alyona.Alyona проводить паралель внутрішніх відчуттів кожного українця. Напевно мало хто зможе описати словами те, що коїться в душі останні 9 місяців. І саме цей трек показує нам, як важливо берегти своє серце від лихого та тримати його чистим і відкритим для світу, попри всі складнощі.

Леся Українка “Тішся, дитино”

На цей раз Артем Пивоваров заспівав з Олею Поляковою слова Лесі Українки. Цей трек транслює важливу ідею, за яку ми зараз боремося – цінність волі та сили духу. Варто сказати, що Леся Українка своєю поезією внесла у код українців багато важливих ментальних рис, які зараз більшість із нас проявляє і тим самим рятує один одного.

Підсумовуючи останні пісні Артема, варто сказати, що всі дуети, це його ідея заради розвитку свого проєкту “Твої вірші, мої ноти”, яким Пивоваров хоче показати важливість боротьби за наш генетичний код. І крім перелічених дуетів, Артем заспівав пісні на такі твори:

  • Народна пісня “Ой, там на горі” – сольно
  • Богдан-Ігор Антонич “До весни” – дует зі Златою Огнєвіч
  • Народна творчість “Радісно/Страшно” – дует з Лілу45.

Дмитро Монатік

Дмитро Монатік днями також вирішив вшанувати українську поезію та за основу тексту взяв твір Миколи Мозгового “Дивна ніч”. Та пісня Діми не лише демонструє позитивний настрій українців, а ще й запалює вогонь в серці кожного, навіть якщо він згас.

Славія

Співачка зізналась, що завжди надихалась українською поезією, тому, вирішила написати власну пісню на вірш Лесі Українки “Щоб не плакати, я сміялась”. Цим хітом Ярослава хоче показати, що нас не зламати та в кожному з нас, є сили, щоб іти далі та підкорювати вершини.

Схожі статті

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".

Так як було вже не буде: Тіна Кароль вразила кардинальною зміною стилю – Дан Балан обділив реакцією

Співачка Тіна Кароль останнім часом радує своїх шанувальників величезною кількістю своїх фотографій, на яких з'являється в оригінальних образах.

Була схожа на Меріл Стріп, а стала копією Мерилін Монро: Ольга Фреймут вразила змінами у зовнішності

Знаменита українська телеведуча Ольга Фреймут опублікувала нові знімки та вразила мережу своїми змінами у зовнішності. Усі деталі в нашій статті.

Нікіта Добринін відсвяткував день народження з сином й поділився планами на Новий рік: “Нічого грандіозного”

Шоумен Нікіта Добринін розповів про свої плани на зимові свята. Чоловік не хоче відмічати Новий 2024 рік пишно та пафосно. А свій день народження він провів з сином.