Мужність не має статі: 8 українок, які ввійшли в “100 жінок 2022” за версією ВВС — Зеленська, Тайра, Зінкевич

Проєкт ВВС "100 жінок" кожного року публікує список найвпливовіших жінок світу, яких язик не повернеться назвати слабкою статтю. Ці жінки творять, надихають, рятують, жертвують власним життям та роблять світ кращим. Серед таких не могли не знайтися місця українкам.

До списку сотні жінок версією ВВС цьогоріч ввійшло 8 наших співвітчизниць:

  • Безстрашна Олена Зеленська
  • Неонатолог Ірина Кондратова
  • Парамедикиня, що пережила тортури, Юлія Паєвська
  • Журналістка, яку не пече вогонь, Христина Бердинських
  • “Госпітальєрка” Яна Зінкевич
  • Математикиня, що розгадала загадку віком 400 років, Марина Вязовська
  • Жінка, яка виступає за захист прав людей з інвалідністю, Юлія Сачук
  • Жінка, яка ладна побороти зло та безкарність — Олександра Матвійчук

Олена Зеленська

Олена Зеленська — перша леді, яка не побоялася звернутися до лідерів думок США, аби привернути увагу до страждань мільйонів українців.
Зараз же діяльність пані Зеленської направлена на психологічну підтримку постраждалих під час бойових дій та роботу власного Фонду.

Перша леді Олена Зеленська

Ірина Кондратова

Лікар-неонатолог, керівниця Харківського обласного перинатального центру — жінка з великої літери. Ще до війни вона весь свій час присвячувала роботі, рятуючи життя сотням крихітних людей.
Навесні Ірина Кондратова отримала доступ до Інстаґрам-акаунту Девіда Бекхема. Там вона цілу добу ілюструвала, з якими проблемами стикається центр під час повномасштабного вторгнення.

Ангел-охоронець новонароджених — Ірина Кондратова

Юлія Паєвська (Тайра)

Цивільна парамедикиня, яка стала засновницею власного добровольчого підрозділу, який надає професійну медичну допомогу. На її рахунку незліченна кількість врятованих мирних громадян та військовослужбовців.
Коли Тайра допомагала евакуювати людей з Маріуполя, то була захоплена в полон, але вистояла та повернулася.

Жінка зі сталевими нервами — Тайра

Христина Бердинських

Завдяки цій жінці вся країна знає, як живуть люди там, де не стихають вибухи. Протягом війни Христина їздила містами, що постійно перебували під ворожим вогнем, та розповідала про життя мирних мешканців.

Неопалима купина української журналістики Христина Бердинських

Яна Зінкевич

Завдяки Яні Зінкевич на теренах України виникли “Госпітальєри”. Ця організація вже врятувала понад 6000 людей. Дівчата та хлопці займаються евакуацією громадян в місця, де їм можуть гарантувати безпеку та допомогу. Волонтери також надають першу медичну допомогу як мирним, так і військовим.

Відчайдушна “госпітальєрка” Яна Зінкевич

Марина Вязовська

Ви знаєте, як ефективно розмістити у восьмивимірному просторі сфери? А ця дівчина знає! За що й отримала математичного “Нобеля” — медаль Філдса. Марина, до речі, друга дівчина в історії з такою нагородою.

Наука — жіночої статі. Марина Вязовська

Юлія Сачук

Юлія Сачук вже не один рік веде боротьбу за права жінок з інвалідністю, заснувавши власну громадську організацію.
Під час війни Юлія стала зв’язуючим ланцюжком між українцями, які мають інвалідність, потребуючи особливої допомоги, та міжнародними організаціями. Дівчина спланувала не один десяток евакуацій.

Жінка, що бачить серцем — Юлія Сачук

Олександра Матвійчук

Жінка очолює Центр громадянських свобод вже 15 років. Цьогоріч організація стала лауреатом Нобелівської премії миру. Нагороду було присуджено за фіксування воєнних злочинів з самого початку повномасштабної війни.

Правозахисниця Олександра Матвійчук

Схожі статті

У родині Віктора Павліка поповнення – крихітне малятко ощасливило сімʼю: “У неї є ми, а вона є у нас”

Дочка знаменитого українського виконавця Віктора Павліка Христина повідомила про те, що в її родині сталося невеличке поповнення, яке її ощасливило.

Екс-учасниця Віа-Гри Надя Мейхер забула про фотошоп на одному фото: всі побачили, що широкі не тільки стегна

Знаменита українська співачка Надія Мейхер вразила мережу новими фотографіями, на яких засвітила широкі плечі. Що відбувається? Детальніше в матеріалі.

“Здавалося, що ми хочемо створити сім’ю”: Влад Міцкевич знову заговорив про роман з Олею Поляковою

Знаменитий український кухар Влад Міцкевич доповнив свої зізнання на рахунок роману з Олею Поляковою і розповів, що відбувалося між ним та співачкою.

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".