Українцям почне приходити третя платіжка за газ: за що ще та скільки саме доведеться платити

В Україні на державному рівні узаконили третю платіжку за газ. Відповідний законопроект вже вступив в силу.

На додаток до платіжки за газ та його транспортування жителі багатоквартирних будинків в Україні почнуть отримувати рахунки за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Відповідні зміни вже внесли до чинного законодавства, про що виданню Obozrevatel повідомив Андрій Нікончук – керівник Асоціації професійних управителів нерухомістю.

За словами Нікончука, третя платіжка буде приходити не щомісяця, а тільки при необхідності. Тобто комунальники будуть направляти споживачам рахунок за обслуговування газових мереж у виняткових випадках. До таких належить, наприклад, аварійна ситуація, яка може трапитися в будь-який момент і яку буде усувати комунальна служба.

Ціна на газ з 1 листопада зростає
Газ

Якщо ж жителів багатоквартирного будинку послуга не влаштує, вони можуть зібратися всі разом та вибрати іншу компанію, проте вона повинна відповідати умовам по техніці безпеки.

Фіксованого тарифу на обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж на даний момент не встановлено, тому поки неясно, скільки українцям доведеться додатково платити. При цьому в Кабміні все ж таки планують розрахувати граничну вартість послуги. До прийняття законопроекту вона була закладена в тариф за послуги ЖЕКу.

Оплата комунальних послуг
Оплата комунальних послуг

З 1 травня 2021-го вступили в силу зміни до Закону про житлово-комунальні послуги, згідно з якими ЖЕК тепер не займається газовими мережами. У зв’язку з цим всіх мешканців приватних і багатоквартирних будинків перевели на індивідуальні договори з постачальниками послуг.

Наразі співвласники будинку зобов’язані укладати договір на техобслуговування газових систем з операторами газорозподільних станцій або іншими компаніями, які можуть здійснювати таке обслуговування.

Схожі статті

Надя Дорофєєва розповіла про весілля з Мішею Кацуріним: двічі розлученим батьком двох маленьких дітей

Відома українська співачка Надя Дорофєєва вперше прокоментувала своє таємне весілля з ресторатором Мішею Кацуріним та зізналась, чи поладнала з дітьми коханого від першого шлюбу.

Чи повернеться колись Дзідзьо і чому він цього не хоче? Плани співака вийшли назовні: “Будуть інші часи”

2 роки тому Михайло Хома повідомив про те, що ставить на паузу сценічну діяльність його персонажа Дзідзьо. Увесь цей час артист виступав під своїм справжнім ім'ям з доволі серйозною програмою.

Куди зник завойовник жіночих сердець Олег Винник: “Я бачив цей сон крайніх 10-15 разів”. Подробиці

Відомий співак Олег Винник вийшов на зв'язок та пояснив причину свого тривалого зникнення: де наразі перебуває артист та чим займається весь цей час?

Їх можна зустріти в супермаркеті: Ектор Хіменес-Браво, Катя Осадча, Оля Полякова та інші зірки “з народу”

Далеко не всі знаменитості продовжують вести звичайний образ життя після того, як отримують свою порцію популярності, і все ж таки деякі з них обирають бути з народом.