Тринадцятирічний хлопчик одного дня став сиротою: COVID-19 забрав обох батьків

На світлині Антон Степченко ще безтурботний хлопчина, який вдає із себе дорослого. Діти так хочуть швидше дорослішати. Але, коли життя поставило його в умови, що потрібно було подорослішати вмить, Антон не справився і сказав: «Бога не існує».

Не лише підлітку, сину, не зрозуміло, але й дорослі – рідні, друзі, співробітники, сусіди – ніхто не може усвідомити, як таке могло статися, що двоє медиків, які від самого початку на передовій у боротьбі з COVID – 19 померли від вірусу в один день.

Трагедія нещодавно сталася у м.Тараща Київської області, повідомив OBOZREVATEL.

Уся родина захворіла майже одночасно. Спочатку жінка, а потім чоловік зі сином. Співробітники Валентина і Галини Степченків розповіли, що ті тиждень лікувалися вдома. Нікого це не насторожило, бо тисячі після того, як проконсультуються у лікаря, лікуються  вдома. А це лікарі, Валентин – анастезіолог, Галина – медична сестра.

Валентин Степченко

Та через тиждень родину госпіталізували, помістивши у різних відділеннях. Галину – в реанімацію. Для неї співробітники збирали кошти, бо потребувала лікування дуже дорогими антибіотиками.

Про те, що дружина померла Валентину повідомив хтось із друзів. Його стан погіршився і до вечора він також помер. Весь день батькам телефонував син Антон, але безуспішно – він уже відчував щось недобре. І коли прийшла тітка Анжеліка зі словами заспокоєння: «Не переживай, усе буде добре»,  то нещасний хлопець так і відповів: «Добре уже не буде ніколи».

У рідному селі Галини Салиха, що неподалік Таращі, залишилися мама, сестра і брат. А односельчани дуже налякані – бояться виходити з дому, бо трагедія родини Степченків налякала усіх.

Над Антоном збирається взяти опікунство рідна сестра батька.

Трагічний випадок з родиною медиків свідчить про те, що лікарі на сьогодні є найбільш незахищеною категорією в Україні. Лікарів, жертв китайського вірусу, налічується уже десятки. Але не тільки вони. В червоній зоні ризику їхні діти. А, якщо й щастить вижити, то залишаються сиротами з психологічними травмами, можливо, й на все життя.

Схожі статті

Арсен Мірзоян вразив зізнанням про своє ставлення до подарунків для дружини Тоні Матвієнко: “Дорогувато”

Знаменитий український виконавець Арсен Мірзоян розповів про бажання Тоні Матвієнко та його ставлення до коштовних подарунків. Який сюрприз зірка зробив для дружини на день народження?

11 років без своєї душі і всесвіту: Тіна Кароль прожила ще рік без коханого Євгена Огіра – як це було

Коли 16 років тому Тіна Кароль та її чоловік Євген виходили на публіку разом, мало хто міг подумати, що ці кадри згодом стануть свого роду легендарними.

Олеся Жураківська вперше зізналася, через який вчинок чоловіка розлучилася з ним: “Уже був такий край”

Знаменита українська акторка Олеся Жураківська давно розійшлася зі своїм чоловіком, але лише нещодавно розповіла, що стало причиною такого рішення.

“Не знаю, як повірити в це”: відома акторка Тала Калатай повідомила про смерть свого батька

На жаль, життя несправедлива штука, його покидають найдавніші нам люди. Відома українська акторка повідомила про горе у своїй родині - помер її батько.

Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз

Знаменитий український співак Андрій Данилко багато років був самотнім, згідно офіційної версії, але йому приписували безліч романів, і навіть батьківство.

“Ти неймовірна”: Володимир Дантес замилував мережу ніжними привітаннями Даші Кацуріної з днем народження

У день свого 29-річчя Даша Кацуріна показала привітання від свого коханого Вови Дантеса. Як співак вітав обраницю та як почався ранок іменинниці?