Жіночому дню бути чи не бути? У Верховній Раді хочуть скасувати святкування 8-го березня: як реагують українки

8 березня існує більше ніж століття, це вважається майже єдиним днем за весь рік, коли жінкам надається велика перевага та визнання їх цінності. Адже якщо чесно, то досі залишилось багато чоловіків, які вважають себе кращими та важливішими за жінок. Але це не так!

Почнемо з історії, адже важливо розуміти, яким чином і коли взагалі було запроваджене це свято. Міжнародний жіночий день заснували у 1910 році. Засновницею дня боротьби за жіноче рівноправ’я та емансипацію заснувала відома діячка німецької соціал-демократії Клара Цеткін на конференції в Копенгаген. А у 1911 році  це свято вперше відзначили в Німеччині, Австро-Угорщині, Данії й Швейцарії. А от до слов’янських країн святкування жіночого дня прийшло аж у 1917 році.

Клара Цеткін

Тож, 8 березня має широку історію боротьби жінок за свої права, проте мало хто її знає, тому, ми вирішили трохи додати інформації, щоб вся картинка абсурдної пропозиції скасувати день жінок в Україні склалася в один пазл.

Отже, 13-го лютого депутатка від партії “Свобода” Олена Савчук запропонувала скасувати цього року святкування міжнародного жіночого дня. Оскільки жінка вважає, що це свято також є пострадянським, хоча навіть перше слово у назві каже зворотне та історія також.

Свято 8 березня

Але інші депутати не вважають цю пропозицію зовсім недоречним законопроєктом, оскільки скасувати міжнародний жіночий день неможливо, його все одно будуть святкувати навіть без вихідного. А також за словами депутатки “Слуги народу” Євгенії Кравчук, це питання не на часі, адже є найбільш важливі питання, які вартують уваги.

8 березня

Проте є пропозиція створити суто український жіночий день 25-го лютого, у День народження Лесі Українки. Звісно, це непогана ідея, але як для додаткового свята, а не основного. Але це питання поки що навіть не розглядається, тож цього року навряд чи будуть зміни у святкуванні.

Схожі статті

Євген Кошовий розсекретив, ким хоче стати його 16-річна дочка і оцінив її амбіції: “Стадіон, то стадіон”

Знаменитий український комік Євген Кошовий висловився на рахунок майбутнього своєї дочки та розповів, ким вона збирається стати у майбутньому.

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.

“Дика Ребрик у строю”: 42-річна Лілія Ребрик сміливо продемонструвала себе в боді після третіх пологів

15 березня 2024 року ведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку, а вже за два тижні з'явилася на фото в ефектному образі, що підкреслює фігуру.