В Одесі вже почалося медичне сортування хворих на COVID-19, таке саме чекає і всю Україну – колишній головлікар

Лікар вважає, що скоро така ситуація пошириться й на інші міста України.

В Одесі через обмежену кількість ліжкомісць для хворих на COVID-19 вже перестали госпіталізовувати пацієнтів із середньою формою хвороби – місць вистачає лише для дуже важких пацієнтів.

Про це заявив колишній головний лікар Одеської обласної лікарні Сергій Калинчук на політичному ток-шоу “Право на владу” на каналі “1+1”.

Він підкреслив, що це і є медичним сортуванням. Тому що вже доводиться відмовляти в госпіталізації пацієнтам із середнім ступенем тяжкості перебігу хвороби.

Сергій Калинчук
Сергій Калинчук

Також Калинчук назвав вражаючу статистику по місту. Він зазначив, що тільки 11 листопада швидка допомога в Одесі отримала приблизно 100 викликів до людей із COVID-19. Виявилося, що близько 70 з них потребували негайної госпіталізації. Йдеться тільки про тих пацієнтів, які були в дуже тяжкому стані.

Лікар впевнений, що зовсім скоро такою буде ситуація й в медичних закладах інших українських міст.

Лікар зазначив, що 350 ліжок в міських лікарнях було перепрофільовано для ковідних хворих. Для цього були використані опікові відділення, кардіологічні, неврологічні та інші.

Зазначимо, що за минулу добу, 13 листопада, в Україні було зафіксовано новий антирекорд по виявленим випадкам COVID-19. Так, кількість нових заражених становить 12 524, 191 пацієнт помер, 4 962 людини вилікувалося.

Схожі статті

“Критична ситуація”: дружина 58-річного Віктора Павліка приголомшила новиною про стан здоров’я чоловіка

Четверта дружина Віктора Павлика - блогерка Катерина Репяхова зникла на кілька днів із соцмереж, а потім приголомшила шанувальників новиною про стан здоров'я знаменитого чоловіка.

Не наважилася ні Лорак, ні Реус: кохана Налчаджиоглу приголомшила зізнанням – тепер із Муратом назавжди

Нова дівчина турецького бізнесмена Мурата Налчаджиоглу зробила своєму коханому сюрприз. Його колишні дружини- Ані Лорак та Лілія Реус до такого не додумалися.

Улюбленець мільйонів жінок Віталій Салій щасливо одружений: як виглядає дружина і син українського актора

Український актор Віталій Салій не звик розповсюджуватись на тему особистого життя в мережі. Проте кілька деталей про сім'ю знаменитості все-таки відомо. Як виглядає дружина та єдиний син артиста?

Ведуча ТСН Наталія Островська розповіла, чому у чоловіків раптом зник до неї інтерес: все змінила одна подія

Знаменита українська телеведуча Наталія Островська розповіла, як сильно змінилася її аудиторія. За її словами, здебільшого зник інтерес у чоловіків.

Виросла точною копією своєї мами: дочка Олі Полякової і Вадима Буряковського одягла культову сукню співачки

Старша донька Олі Полякової взяла участь у цікавому експерименті, де повністю перетворилася на свою зіркову маму. Макіяж, перука та сукня зробили свою справу.

Знайшов кохання з 4 спроби, але кохана годилася в дочки: четверта дружина Віктора Павліка була його фанаткою

Знаменитий український виконавець Віктор Павлік на даний момент одружений вже вчетверте, і його шлюбу всього 3 роки. Тим не менш, пара вже неодноразово говорила про розлучення.