Назад в минуле: дружина Тараса Тополі Alyosha виступить на Євробаченні-2023 з піснею про Україну

Євробачення стало культовим конкурсом в усій Європі. Щороку кожна країна обирає вокаліста, який гідно представить її всьому світу. Україна також не виняток.

Конкурс Євробачення — це наймасштабніша пісенна подія у музичному світі. Щороку довкола нього відбувається чимало скандалів та суперечок. Існує чимало випадків, коли учасники відмовлялися представляти свою країну на конкурсі, або не могли цього зробити через те, що їх дискваліфікували.

Україна має непогану статистику на Євробаченні. Попри те, що вона дебютувала на конкурсі лише в 2003 році, перемогу українські виконавці здобували тричі. Також, Україна здобувала срібло два рази, що є прекрасним результатом.

Кар’єра деяких українських співаків та співачок різко взлетіла після участі у відборі на Євробачення, або безпосереднього виступу на конкурсі. Однією із них стала співачка Alyosha.

Назад в минуле

Вчора, 13 квітня, співачка Alyosha порадувала прихильників новиною про те, що вона виступить в Лісабоні на цьогорічному конкурсі Євробачення. За словами дівчини, у півфіналі вона виконає пісню під назвою “Ласкаво просимо додому”, що розповість її історію виїзду з України після початку повномасштабного вторгнення росії. Цю пісню вона присвятила всім біженцям, які були вимушені покинути свій рідний дім через російську агресію.

Крім того, вона не єдина українська виконавиця, яка виступить на Євробаченні. Окрім неї глядачі почують Юлію Саніну з The Hardkiss, Марію Яремчук, OTOY, і Злату Дзюнько. Кожен із них своїми піснями розповість світу про трагедію в Україні.

Як все було раніше?

У далекому 2010 році на Євробаченні Україну представляла співачка Alyosha. Тоді вона виступала із піснею “Sweet people”, завдяки якій вона здобула 10 місце. Не обійшлося також без скандалів. Для Національного відбору на конкурс дівчина оборала пісню “To be free”. Втім, після перемоги на неї обрушився шквал критики. Співачку підорювали у плагіаті. Саме тому на Євробачення вона поїхала з іншою піснею.

Схожі статті

Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз

Знаменитий український співак Андрій Данилко багато років був самотнім, згідно офіційної версії, але йому приписували безліч романів, і навіть батьківство.

“Ти неймовірна”: Володимир Дантес замилував мережу ніжними привітаннями Даші Кацуріної з днем народження

У день свого 29-річчя Даша Кацуріна показала привітання від свого коханого Вови Дантеса. Як співак вітав обраницю та як почався ранок іменинниці?

Живе з іншою жінкою, має 4-х дітей і не стає старшим: як склалася доля Захура після розлучення з Камалією

Свого часу стосунки Камалії та мільярдера Мохаммада Захура були зразковими для українських глядачів, адже здавалося не можна знайти більш гармонійної пари.

МастерШеф 13 сезон 12 випуск від 27.04.2024: хто назавжди покинув шоу – “Програвати треба з гідністю”

Хто покинув "МастерШеф-13" вже відомо. Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, хто на цей раз не впорався із завданням і назавжди покинув шоу.

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради: “Заправити машину і доїхати до Закарпаття”

Знаменитий український виконавець Іван Попович вперше висловився про пенсії для українських артистів, в особливості тих, які стали легендами естради та присвятили їй все своє життя.

34-річний Позитив зробив Мішель Андраде пропозицію і не стримав почуттів: “Тільки обіцяй, що назавжди”

Український виконавець, який відомий під псевдонімом Позитив, вразив мережу цікавою новиною. Чоловік публічно зробив пропозицію експідопічній Потапа.