Українські зірки вшанували пам’ять трагедії Чорнобильської АЕС: Зеленський, Лобода, Педан та інші пам’ятають

Щороку в Україні 26 квітня особливий день, адже саме у цю ніч 37 років тому у місті Припять на Чорнобильській АЕС сталася справжня трагедія, яка призвела до фактичного вимирання міста.

Всі ми знаємо про цей день з самого дитинства, адже у школах заведено вшановувати цю страшну річницю та готувати особливі плакати, доповіді та виділяти для цього цілий урок. І це правильно, адже кожна дитина має знати історію своєї країни, тим паче якщо вона трагічна та має серйозні наслідки. А ця аварія, яка сталася вночі забрала життя багатьох людей, на жаль.

Трагедія на ЧАЕС

26 квітня 1986 року біля міста Прип’ять сталося руйнування реактора четвертого енергоблока, яке й призвело до таких масштабних втрат і сумних наслідків. Ця аварія не пройшла безслідно й для інших міст України. І саме через велику загрозу для життя багатьом довелося дуже екстрено залишити свої домівки. Це все сталося через велику радіоактивну хмару, яка була дуже токсичною для повітря і життя людей. Саме тому, без кисневих масок та спеціального вбрання там не можна було знаходитися.

Місцевість поблизу стала неймовірно радіоактивною, а це викликає різні небезпечні хвороби, запалення. Тому людей з цієї території евакуювали у терміновому порядку, а саме місто та АЕС перетворилися на прокляту місцевість, яка й досі вважається небезпечною та відчуженою.

Місто Прип’ять

Можливо всі радіоактивні речовини вже зникли, адже пройшло 37 років, проте про місто Прип’ять ходять легенди, і іноді від них просто йдуть мурахи. Проте багато людей їздять туди на екскурсії.

Саме сьогодні цій трагедії 37 років і багато відомих людей вшанували пам’ять трагедії Чорнобильської АЕС.

Наш президент Володимир Зеленський присвятив цьому пост в соцмережі.

Згадки Педана і Добриніна

Телеведучі Олександр Педан і Нікіта Добринін також не забули згадати важливість цього дня та виклали сторіс.

Історія Хоистини Решетнік

Дружина зірки “Холостяка” Христина Решетнік теж вшанувала пам’ять ЧАЕС.

Сторіс Бадоєва та Ектора

Також цей день вшанували Алан Бадоєв та Ектор Хіменес-Браво.

А мама Світлани Лободи пригадала, як вона сама з дітьми тікала від наслідків аварії в екстреному порядку.

Схожі статті

А як же Мішель?”: розлучений Позитив вперше показав кохану після 2 років разом, якою виявилась не співачка

Днями співака Позитива застукали на публіці з ймовірною обраницею. Після довгої інтриги, що тривала протягом 2 років, артист врешті показав аудиторії свою загадкову кохану.

Старість у радість: Ольга Сумська, Софія Ротару і Пугачова з віком стають ще красивішими – фото тоді і зараз

Ці співачки та актриси з віком стають лише красивішими, при цьому не зловживають пластичними операціями. Як їм це вдається? Читай далі у матеріалі.

Дружина багатодітного Григорія Решетніка розповіла непривабливу правду про материнство: “З’їли мої нерви”

Дружина знаменитого українського телеведучого Григорія Решетніка Христина вперше дозволила собі трохи поскаржитися на своїх дітей. Усі деталі в нашій статті.

Оля Полякова зняла свою маску та вперше заговорила про розбите серце і почуття: “Світ перестає важити”

Знаменита українська співачка Оля Полякова заговорила про серйозні почуття та ошелешила мережу своїм репертуаром. Усі подробиці в нашій статті.

Така вже є у Білик та Олени Мозгової: футболки з яким принтом носять українські зірки – тренд від Соломії

Молодша дочка продюсера Олени Мозгової від українського співака Девіда Аксельрода – Соломія, росте дуже талановитою дівчинкою. Зараз футболки із її малюнком дуже популярні.

Стала ніжною та жіночною: як змінилася колишня дружина Мурата Налчаджиоглу після розлучення з турком

Після розлучення з турецьким бізнесменом Муратом Налчаджиоглу, який до цього був одружений зі співачкою Ані Лорак, візажистка Лілія Реус помітно змінилася. Це помітили усі.