Настя Каменських знайшла спосіб проявити свою творчість та неординарність: ліпить тарілки своїми руками

Це сьогодні ми можемо дозволити купити для своєї оселі будь-який посуд. А в давнину наші предки не мали таких переваг. Все, що було необхідно в побуті майстри робили своїми руками.

Зокрема й глиняний посуд. Кераміка в українській культурі має надзвичайне значення, яке давно вже вийшло за межі простого ремесла. Це не тільки мистецтво та майстерність, це частина нашої ідентичності та національної спадщини.

В наш час ліпнина з глини стала не просто відродженням давнього ремесла наших предків, але й арттерапією, яка допомагає в боротьбі зі стресом, зменшує тривогу, покращує самопочуття та відновлює рівновагу.

Спробувала на собі дію цього методу співачка Настя Каменських у військовому госпіталі у Кременчуці. Туди вона поїхала провідати наших захисників. Там в окремому приміщенні розмістили майстерню, де військові, які перебувають на реабілітації в госпіталі, можуть приходити та щось робити своїми руками. Тоді вона вперше спробувала ліпити з глини, й попри багатогодинну роботу руками хотіла знову повторити цей процес. Другий візит в майстерню значно відрізнявся від першого, були вже зовсім інші відчуття. Коли ти вже не новачок, то, на перший погляд, дуже складні речі насправді стають легкими та захоплюючими.

Співачка не жалкувала жодної секунди, що витратила час на це заняття. Тому що кожен його етап був по-своєму цікавим. Від першого шматочка глини до останнього руху пензлика процес захоплював та заспокоював. Це справді дуже допомагає відволіктись та відчути внутрішню гармонію.

Світлини та відео своєї праці, що в результаті з того вийшло, Каменських виклала в Інстаграм. Назву своєму виробу вона написала зовсім просту: “тарілка з кераміки”, але підписники досить швидко самі знайшли цікавіші назви та спланували які смаколики можуть бути в цій тарілці серйозних розмірів. Виріб вийшов оригінальним та практичним. Тарілка, за формою дуже нагадувала авокадо.

Схожі статті

МастерШеф 13 сезон 13 випуск від 04.05.2024: хто назавжди покинув шоу – “Спочатку вона мені подобалася”

Хто покинув "МастерШеф-13" вже відомо. Щоб дізнатися, хто з учасників не впорався з викликом у цьому випуску та за рішенням суддів вилетів із шоу, ознайомтеся з нашим матеріалом.

“Я тебе попереджала”. Слава Камінська не стримала емоцій та зробила публічне звернення: Сміюха знову вивела?

Знаменита українська співачка Слава Камінська зробила публічне звернення в соціальній мережі, яке збентежило багатьох підписників. Що відбувається?

“Мені настільки погано, що не можу стояти”: вагітна Джамала розповіла, чому не жила разом зі своїми дітьми

Знаменита українська співачка Джамала вразила зізнанням про те, що тривалий час не жила разом зі своїми дітьми. Кому артистка віддала дітей і як переживає вагітність?

“Є бажання”: 22-річна Анна Трінчер розповіла про нові стосунки після розлучення з Олександром Волошиним

Популярна акторка та виконавиця Анна Трінчер зізналася, як складалося її особисте життя за останні пів року. Похвалитися нічим, проте про досвід розповісти не зайве.

Потап заговорив про свої почуття до Насті Каменських у її день народження: про кохання навіть і не йдеться

Знаменитий український продюсер та репер Потап публічно привітав дружину з днем народження та заговорив про свої почуття до неї. Детальніше в нашому матеріалі.

“Ця дівчиночка, ця жіночка”: Аліна Гросу вперше розповіла про коханку свого обранця та знайомство з нею

Останні декілька років Аліна Гросу була не надто відвертою на рахунок своїх особистих стосунків з чоловіками, і на це було безліч причин. Однак, нещодавно вона розповіла, як дізналася про коханку.