У “Величному столітті” були непримиренними ворогами: дивовижна правда про стосунки Валіде та Хюррем

Після виходу на екрани турецького серіалу "Величне століття" інтерес глядачів до історії Османської імперії значно зріс, особливо на тлі того, що в проєкті було маса невідповідностей.

Коли Мерʼєм Узерлі з’явилася на екрані у ролі Хюррем, вона одразу ж закохала в себе публіку. Але її найсильнішою стороною, безперечно, були не зовнішні дані та не акторська гра, а сценарій, завдяки якому Анастасія Лісовська поставала у вигляді жінки, яка набирала вагу в Топкапи завдяки своєму виключному інтелекту.

Дивовижна правда про стосунки Валіде та Хюррем

Дивовижна правда про стосунки Валіде та Хюррем

Для того, щоб аудиторія побачила героїню саме такою, необхідно було занурювати її у ситуації, в яких би вона могла проявити себе. А зважаючи на те, що палац був закритим, залишаються лише інтриги та внутрішня політика. Тому з самого початку Хюррем та Валіде султан стали ворогами.

Але історики стверджують, що у насправді між ними були доволі спокійні стосунки, наповнені взаємо повагою та не бажанням вступати принаймні у відкриті конфлікти. Мовляв, насправді матір султана Сулеймана поважала Роксолану за її розум, освіченість та інші риси характеру.

Так самоу Хюррем були дуже хороші стосунки з Мустафою. За історичними даними, матір шах-заде Махідевран Султан покинула гарем у період, коли хлопчик був дуже маленьким, і обов’язки його матері виконувала саме Хюррем.

І так само немає жодних свідоцтво про те, що саме вона доклала руку до загибелі спадкоємця Сулеймана. Натомість є інформація, що для неї новина про смерть Мустафи стала великим горем, і вона довго не могла оговтатися.

Цікаво, що із Валіде Роксолана була знайома недовго, адже незабаром жінка померла. Можна сказати, що їхні історії майже не пересікаються, і сходяться лише на самому початку історії сходження Хюррем.

Також цікаво і те, що насправді у Сулеймана була велика кількість сестер. І з жодною з них у Хюррем насправді не виникало проблем. Можна сказати, що вона здебільшого була зосереджена саме на політиці країни.

Схожі статті

Як Горбунов відреагував на рішення Осадчої розлучитися? Зірка розповів про своє ставлення до розставання

Знаменита українська пара Юрій Горбунов та Катя Осадча зійшлися у вельми зрілому віці, а тому мають сформоване ставлення до завершення стосунків.

“Я тебе попереджала”. Слава Камінська не стримала емоцій та зробила публічне звернення: Сміюха знову вивела?

Знаменита українська співачка Слава Камінська зробила публічне звернення в соціальній мережі, яке збентежило багатьох підписників. Що відбувається?

“Мені настільки погано, що не можу стояти”: вагітна Джамала розповіла, чому не жила разом зі своїми дітьми

Знаменита українська співачка Джамала вразила зізнанням про те, що тривалий час не жила разом зі своїми дітьми. Кому артистка віддала дітей і як переживає вагітність?

“Є бажання”: 22-річна Анна Трінчер розповіла про нові стосунки після розлучення з Олександром Волошиним

Популярна акторка та виконавиця Анна Трінчер зізналася, як складалося її особисте життя за останні пів року. Похвалитися нічим, проте про досвід розповісти не зайве.

Потап заговорив про свої почуття до Насті Каменських у її день народження: про кохання навіть і не йдеться

Знаменитий український продюсер та репер Потап публічно привітав дружину з днем народження та заговорив про свої почуття до неї. Детальніше в нашому матеріалі.

“Ця дівчиночка, ця жіночка”: Аліна Гросу вперше розповіла про коханку свого обранця та знайомство з нею

Останні декілька років Аліна Гросу була не надто відвертою на рахунок своїх особистих стосунків з чоловіками, і на це було безліч причин. Однак, нещодавно вона розповіла, як дізналася про коханку.