Загадкові чудеса світу

Існує 7 чудес світу. Ми знаємо як вони називаються, але не знаємо які таємниці вони приховують.

Ми знаємо нави 7-ми чудес світу, де вони знаходяться і навіть бачили деякі з них. Але оскільки «диявол криється в деталях», підемо досліджувати ці деталі.

По-перше, список чудес світу був створений, щоб продемонструвати найвеличніші та найбільш вражаючі споруди стародавнього світу. І, заодно, розповісти його маловідому історію. Пізніше цей список був занесений у путівники як такий, що потрібно обов’язково подивитися, їдучи до тієї чи іншої країни.

По-друге, такі чудеса світу як Колос Родоський, Велика Піраміда Гізи, Висячі сади Вавилона, Маяк Олександрії, Мавзолей в Галикарнасі, Статуя Зевса в Олімпії і Храм Артеміди в Ефесі сконцентровані в одному регіоні Середземного моря та Месопотамії.

Також мало хто знає, що саме 7 чудес було обрано через те, що греки вірили у його досконалість. Пізніше виникла інша гіпотеза, пов’язана з астрономією. Якщо взяти 5 планет сонячної системи і додати до них ще Сонце і Місяць, то вийде число сім. Це кількість великих об’єктів нашої Сонячної системи.

Є ймовірність, що деякі з чудес це просто вигадка. Зокрема такої думки дотримуються вчені щодо Висячих садів Вавилона. Вони пояснюють своє скептичне ставлення до чуда тим. Що якби воно існувало насправді, то доглядати за Садами було б складно, зокрема це стосується поливу.

Одне з небагатьох чудес, яке збереглося до наших днів – Велика Піраміда Гізи або Піраміда Хеопса.

Велика Піраміда Гізи. Піраміда Хеопса
Велика Піраміда Гізи. Піраміда Хеопса

Проте збереглися до наших днів не лише піраміди, а й деякі інші величні пам’ятки. Це і Ворота Іштар, відомі ще як восьмі ворота внутрішнього міста у Вавилоні, храм Артеміди, статуя Зевса у Гелікарнасі та інші.

Кожне з цих чудес унікальне по-своєму. І, зрозуміло, що з часом пам’ятки під дією зовнішніх чинників руйнуються.

Як виявилося, існує 2 списки чудес світу. І якщо до першого входили пам’ятки виключно стародавнього світу, то другий список – це пам’ятки епохи середньовіччя. Тож і віриться у другий список більше, аніж у перший. До того ж середньовічні чудеса розкидані по всьому світу, а не сконцентровані в одному регіоні.

Не важливо скільки існує списків і чудес світу. Весь наш світ – одне суцільне чудо.

Схожі статті

У короля Великобританії Чарльза III діагностували рак: подробиці з Букінгемського палацу

Декілька годин тому Букінгемський палац шокував заявою про стан здоров'я Монарха. У 75-річного короля Великобританії Чарльза ІІІ діагностували рак. Чому вирішили розкрити діагноз Монарха?

Скільки коштує хліб в різних країнах: по 25 гривень в Україні, по 6 доларів в Америці та по 5 злотих в Польщі

Хліб – завжди був головною стравою всюди, по всьому світу. Не дарма кажуть, "Хліб – усьому голова". І це дійсно так, бо це універсальний продукт, який можна їсти з будь-чим і залишитися ситим надовго.

Як навчалися діти під час Другої світової війни та якою була українська школа: спогади дітей війни

Часи Другої світової війни були складними для всього радянського простору, адже загарбники не шкодували нікого. Це було справжнє випробування для багатьох народів

Аліна Кабаєва знову вагітна, але батько поповненню не радий: що відомо про таємних дітей російського диктатора

За повідомленнями британських ЗМІ, російська гімнастка Аліна Кабаєва, якій приписують любовні стосунки з президентом рф путіним, знову вагітна.

Матір Гаррі Поттера Джоан Роулінг відповіла путіну, який намагався її “підкупити”: назвала президента росії вбивцею

Всесвітньо відома авторка серії романів "Harry Potter" Джоан Роулінг публічно відповіла Володимиру путіну та звинуватила його в убивствах.

Можливо не помер: новину про смерть Володимира Жириновського спростували, але шансів на одужання мало

Новина про смерть Володимира Жириновського виявилася вельми суперечливою. Деякі російські політики стверджують, що насправді лідер ЛДПР не помер.