Ближче до національних джерел: які курорти в Україні були популярними у 19-20 століттях

Україна – це дуже цікава і родюча країна. І повірте, нам пощастило тут народитися. Адже наші рідні землі є настільки красивими і багатими на цікаві місця, що з ними не зрівняється за кордон.

На жаль, у школі на уроках географії та історії нам всі розповідали, які гарні місця є у різних країнах, які існують материки, океани та миси. Але ніхто і ніколи не вчив нас любити власну культуру, нам ніхто не розповідав скільки неймовірних локацій для подорожей ма наша Україна. Певно з цієї причини ми завжди рвалися кудись, коли у самих є все, просто ми не в курсі.

Звісно, ці локації не з’явилися тоді, коли про них почали говорити, вони були весь час. Наприклад 19-те і 20-те століття стало одним з періодів відкриття курортних міст нашої України, про які зараз багато хто почує вперше.

Найстарішим курорти в Україні вважають лікувальний санаторій в Немирові, що знаходиться на Львівщині. В ті часи там був просто рай для поціновувачів купання і пиття води, адже на курорті було багато місцевих джерел. У Немирові можна було оселитися не лише в санаторії, а ще й у приватних помешканнях. І вже в той час існував люкс.

Немирів
Немирів

Ще одним з найдавніших курортів вважають населений пункт Буркут, що базується над річкою Чорний Черемош.В далекому 1865 році тут було збудовано санаторій з водопроводом та лікувальними й цілющими ваннами. Також були збудовані й конюшні.

Буркут
Буркут

Місто Заліщики, що тоді було приєднано до Австрійської імперії є територією України, що базується у Тернопільській області теж стало гарним курортом. У 1930-х роках тут було збудовано багато приватних віл і різноманітних пансіонатів. А от умови не поступалися Франції та Італії і краєвиди також. Тут було все: радіо, телефони, дороги з асфальтом, розваги, бари, яхт-клуби й багато чого іншого.

Заліщики
Заліщики

Знаменитий курорт Моршин було відкрито у 1877 році. Це водолікувальний комплекс, який функціонує й сьогодні, адже він славиться своїми лікувальними водами.

Моршин
Моршин

Отже, як можна помітити у 19-20 століттях люди мали змогу чудово відпочити у межах країни, та ще й з користю для організму.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху