Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху

Погіршуватиме видимість та може бути причиною дорожньо-транспортної пригоди. Не усі водії пам’ятають про правила зупинки та стоянки та їх виконують.

Найпоширеніші порушення в місті:

  • зупинка на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, окрім випадків надання переваги у русі;
  • ближче 30 м від зупинки громадського транспорту.

Наприкінці жовтня уряд України знову вніс зміни до Правил дорожнього руху. Згідно з останніми змінами – найперше, що треба вже мати на увазі так це заборону зупинятись на узбіччях. З кінця жовтня штрафуватимуть якщо водій зупиниться: на автомагістралях і дорогах для автомобілів поза спеціальних місць для стоянки, що позначеними дорожніми знаками 5.42.1, 5.42.2, 5.42.3, 5.43 або 6.15.

Нові правила виїзду за кордон для чоловіків
Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

Також дещо змінилось у використанні в денні години світла фар. Тепер є вимога щодо руху у світлу пору доби з включеними денними ходовими вогнями, а в разі їх відсутності в конструкції авто – використовувати ближнє світло фар діє цілий рік, а раніше був часовий проміжок з 1 жовтня по 1 травня.

На своєму сайті Кабмін пояснює це тим, що на практиці постійне застосування денних ходових вогнів показало позитивні результати в багатьох європейських країнах, зокрема зменшенням кількості ДТП у світлу пору доби на 10-15%

Ще раз піддалися змінам правила про перевезення дітей. Тепер не можна перевозити дитину меншу ніж 150 см. в авто без дитячого крісла, а раніше була вимога до зросту дитини — 145 см. Також у своєму роз’яснені про цю зміну вимоги до зросту, Кабінет міністрів наголошує що використання утримувальної дитячої системи це крім пасивної безпеки життя та здоров’я вашої дитини існує більша ймовірність того, що при ДТП вона отримає менш серйозні травми. Хоча з практики, водії давно вже знають, що цю норму застосовують дуже рідко.

Цими змінами уряд приводить наші правила дорожнього руху у відповідність з законодавством Європейського Союзу.

Раніше уряд також неодноразово оновлював правила дорожнього руху, доводячи їх до стандартів ЄС.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.

Ідеальний відпочинок на Черкащині, про який досі мовчить Андрій Бєдняков: чим унікальний Буцький каньйон?

Україна – це країна сюрпризів та справжніх природних скарбів. Вона має в собі стільки незвіданих вершин, озер, гір, морів та краєвидів, що навіть страшно уявити. І з кожним роком велич та краса України росте.