5 корисних солодощів, які їсти не тільки можна, а й потрібно

Ці солодкі продукти містять багато калорій, але водночас вони приносять користь нашому організму.

Хто із нас не любить солодощі? Вони живлять наш мозок, допомагають швидко прокинутися, є джерелом енергії і покращують настрій. Однак солодощі можуть нашкодити нашому здоров’ю і додати зайвих сантиметрів на талії. Ми підібрали найкорисніші солодощі, які приносять організму користь, а не шкоду, якщо їх, звісно, їсти в міру.

Чорний шоколад

Цей вид шоколаду стимулює в організмі викид ендорфінів – гормонів щастя. Також шоколад допомагає регулювати артеріальний тиск, зміцнює судини і серце, покращує працездатність. Людина, в якої щодня є значні фізичні навантаження, може спокійно з’їдати 30 грам на день цього смаколику, всім іншим варто обмежитися 10-15 грамами.

Шоколад
Шоколад

Сухофрукти

Це абсолютно натуральний продукт, але доволі калорійний (300 ккал на 100 грам). Його можна дозволити собі з’їдати не більше 30 грам в день. Вони містять майже стільки ж вітамінів, як і свіжі фрукти.

Мед

Цей смачний продукт має в своєму складі глюкозу і фруктозу, які чудово забезпечують додатковою енергією наш серцевий м’яз. Також в медові близько 70 інших корисних речовин. Ложками мед їсти не варто, а ось ложечка пахучого меду до ранкового чаю зовсім не завадить.

Мармелад

Цей улюблений з дитинства продукт містить цікавий компонент – пектин, що збирає, як губка, всі шкідливі шлаки. Корисно з’їдати не більше 20-30 грамів цих ласощів на день.

Мармелад
Мармелад

Халва

Халва надзвичайно калорійна (500-550 ккал на 100 грам), але вона омолоджує і зміцнює організм, покращує кровообіг і роботу шлунково-кишкового тракту, чинить позитивний вплив на нервову систему.

Халва
Халва

Запам’ятайте одне важливе правило: солодощі варто їсти в першій половині дня, тоді вони принесуть вам користь, а не відкладуться у вигляді жиру на боках.

Також ласощі рекомендують їсти після основного блюда, щоб не викликати різке підвищення цукру в крові. Інакше ви отримаєте не лише сплеск, а потім різке погіршення настрою, але і підвищене вироблення гормону інсуліну, який відповідає за відкладання жирів.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.