7-9 тисяч нових випадків коронавірусу щодня: ВООЗ зробив невтішний прогноз по Україні

В Україні коронавірус поширюється в громадах, оскільки лише кожна четверта особа регулярно миє руки, а кожна третя не дотримується соціальної дистанції.

Керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт озвучив досить невтішний прогноз щодо епідемії коронавірусу в нашій країні. Він заявив, що до кінця поточного року в Україні кожного дня виявлятимуть по 7-9 тисяч нових випадків COVID-19.

Таку думку від висловив в інтерв’ю “Суспільному”.

Хабіхт вважає, що в найближчі місяці кількість нових хворих на коронавірус перевищить 5 тисяч і може сягати від 7 до 9 тисяч на день. Поганою продовжує бути ситуація і в Європі.

коронавірус
коронавірус

За словами представника ВООЗ, негативна статистика буде в усьому світі, поки хворобу не подолано.

Він підкреслив, що в Україні ще й досі відбувається передача коронавірусу між людьми в громадах. Результати досліджень свідчать, що тільки кожна четверта людина в Україні миє регулярно руки. Також відомо, що кожний третій не дотримується необхідної дистанції, коли відвідує публічні місця.

Представник ВООЗ зазначив, що важко сказати, як до кінця цього року буде зростати кількість нових випадків інфікування.

«Якщо в грудні ми почнемо фіксувати більше ніж 9 тисяч випадків за день, то я буду трохи більше стурбований», – підкреслив Хабіхт.

Як відомо, на початку вересня Кабмін оприлюднив прогноз, в якому йшлося про до 3 тисяч нових випадків COVІD-19 щодня до кінця вересня. Проте з 29 вересня в країні фіксують більше 4 тисяч нових випадків зараження щоденно.

Всього з початку пандемії в Україні офіційно зафіксовано 213 тис. 28 хворих на COVID-19. Вилікувалися від коронавірусу вже 94 тис. 443 українців, а померли 4 тис. 193 людей.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.