6 неочевидних ознак стресу, які не можна ігнорувати

Про високий рівень стресу можуть свідчити фізичні симптоми, які ми списуємо на втому, або намагаємося не помічати.

Часто організм щосили сигналізує нам про проблеми, але ми ігноруємо ці сигнали. Ми часто не надаємо значення фізичним проявам недуг і списуємо їх на втому. Зі стресом та сама історія: іноді він проявляється фізичними симптомами, але ми можемо цього не розуміти. Розповідаємо про шість неочевидних ознак стресу, які не можна ігнорувати.

Головний біль

Якщо ви часто відчуваєте сильні головні болі, це може бути ознакою стресу. Причин болю в зоні шиї і голови є безліч, але яким би не було джерело, в результаті можуть виникнути багато інших проблем. Якщо кілька разів на місяць ви страждаєте від нападів, зверніться за допомогою до лікаря і подумайте, чим може бути викликаний стрес. Проблеми на роботі, в сім’ї, фінансові проблеми?

Головний біль
Головний біль

Висипання

Стрес може викликати акне на обличчі, але ще один його фізичний прояв – висипання по всьому тілу.

Нудота

Стрес може викликати розлад шлунка, а нудота – побічний його ефект.

Знижене лібідо

Довгі години на роботі і численні проблеми лягають на плечі важким тягарем. Як наслідок – відсутність енергії в ліжку і знижене лібідо. Медики вважають, що це ще один з поширених симптомів стресу.

Знижене лібідо
Знижене лібідо

Сонливість і слабкість

Бажання вранці якомога довше залишатися в ліжку долає всіх, хто переживає стресовий період.

Гормони стресу змушують організм виробляти велику кількість адреналіну, тому ми відчуваємо сонливість і млявість.

Крім усунення причини стресу може допомогти режим. Лягайте на півгодини раніше звичного. Навіть якщо ви не зможете заснути, спокійна обстановка допоможе організму розслабитися.

Неуважність

Дослідження показують, що стрес може зменшити розмір гіпокампу – частини мозку, яка відповідає за пам’ять і орієнтування на місцевості. Але після зниження рівня стресу все приходить в норму. У складний період тримати мозок у тонусі допоможуть фізичні навантаження.

Перелічені симптоми неприємні самі по собі, а стрес спричиняє негативні наслідки для здоров’я. Тож прислухайтеся до свого організму і подумайте, як йому допомогти.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.