Чому виникає целюліт та як йому запобігти: цінні поради від лікарів

Незалежно від віку, люди досить часто зустрічаються з целюлітом. Він може бути як у жінок, так і у чоловіків. Але для багатьох целюліт — це сильний удар по самооцінці. Лікарі розповіли, як йому запобігти.

Чому виникає целюліт

Це питання хвилює напевно кожну жінку, а лікарі мають на нього відповідь. На ногах та стегнах є таке поняття як альфа-адреналові рецептори. Вони здатні відкладати жир, коли відчувають дію адреналіна. Це одна причина появи целюліту, а ось інша — локальна ішемія жирової тканини. Це у свою чергу означає брак крово- та лімфопостачання.

Якщо говорити простішими словами, то целюліт може з’явитись через малорухливий спосіб життя, порушеного раціону і навіть від погано підібраного одягу. Тож не краса має стояти на першому місці, а здоров’я. До того ж, надмірне вживання солодощів, вуглеводі та алкоголю викликають діабет 2 типу, а він може призвести до появи целюліту. У такому випадку потрібно слідкувати за тим, що ми їмо, п’ємо та який спосіб життя ведемо.

Целюліт
Целюліт

Як запобігти целюліту

Лікарі розповіли, що потрібно робити, аби запобігти появі целюліту. Вони не радять носити незручний одяг. Мається на увазі коригуюча білизна, тісні джинси чи колготи. Адже погіршується циркуляція крові і призводить до целюліту. Також радять робити вправи на ноги та стегна, які сформують м’язовий рельєф і не дадуть проявитись целюліту. Намагайтесь більше рухатись, менше сидіти і стояти.

Якщо ви курите, то потрібно негайно кинути, адже куріння викликає брак кровопостачання, що в свою чергу провокує целюліт. Обов’язково потрібно стежити за своїм раціоном та намагатись підтримувати оптимальну вагу. Адже це найкраща гарантія відсутності такої наболілої проблеми. До того ж, лікарі радять обирати крема з ретиноїдами. Адже вони утворюють колаген і підтримують підшкірну сполучну тканину у відмінному стані.

Дотримуйтесь цих правил і вам обов’язково вдасться запобігти такій проблемі.

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.