Що робити, якщо захрип голос: ефективні поради від лікарів

Причин захриплого голосу можуть бути безліч. Намагаймось розібратись у цьому та позбутись такого неприємного симптому.

Які причина захриплого горла?

Якщо це сталось взимку, то скоріше було переохолодження. А якщо влітку — то можливо ви перебувати на протязі або ж притулились до чогось холодного, або переїли холодного морозива. Це основні причини охриплого голосу. Ще одна причина — вірусні інфекції. Якщо це так, то симптом буде супроводжуватись високою температурою, нездужанням та кашлем.

Причини захриплого горла
Причини захриплого горла

До того ж, викликати хрипоту може і перенапруження голосових зв’язок. Це стосується тих, хто виступає на сцені або працює голосом. Інколи буває так, що на відсутність нормального голосу може повипливати сильні нервові потрясіння або стреси. Але вихід є завжди!

Що робити, якщо захрип голос?

Як позбутись захриплого голосу
Як позбутись захриплого голосу

У першу чергу, при появі цього симптому, варто звернутися до лікаря. Він проведе обстеження і виявить справжню причину захриплого голосу, від чого і назначить лікування. Адже варто пам’ятати, що самолікування може лише нашкодити.

До цього часу намагайте не перенапружувати голосові зв’язки. Говоріть лише за потреби, короткими фразами та тихим голосом. Обмотайте горло шарфом, воно має перебувати виключно у теплі.

Намагайтесь не вживати гарячої їжі та напоїв, адже вони подразнюють слизові оболонки. До того ж, полегшити такий неприємний симптом допомагає тепле молоко.

Досить часто лікарі назначають інгаляції на основі ефірних масл і трав, які потрапляють у хворе горло і допомагають зменшити симптом. Також лікарі радять робити зігрівальні компреси. Приміщення, де знаходиться хворий, варто постійно провітрювати.

Не хворійте, бережіть себе та своіх близьких!

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.