5 найбільш неефективних порад для схуднення: забудьте про них

Ці поради ви, мабуть, знаєте, і, можливо, навіть використовуєте, тим часом як вони зовсім не ефективні.

Рецептів та порад для схуднення – неймовірна кількість, однак далеко не всі вони приносять бажаний результат. Ми зібрали 5 неефективних порад для схуднення, до яких не варто дослухатися.

Не їсти після шостої вечора

Це популярне правило працює лише в тому випадку, якщо ви лягаєте спати о дев’ятій або десятій годині, тобто через дві-три години після останнього прийому їжі. Такий інтервал часу вважається оптимальним для організму. Якщо ж ви відходите до сну пізніше, то до цього моменту ви встигнете зголодніти. Таким чином підвищується ризик нічних перекусів. Тому сміливо вечеряйте, але не пізніше 2-3 годин до сну.

Голодування

Іноді воно може бути навіть корисним для здоров’я, але до голодування необхідно готуватися заздалегідь, правильно входити і виходити з нього. З точки зору схуднення ця порада не корисна одразу з трьох причин: під час голодування організм починає в аварійному режимі накопичувати зайві жири, вага після голодування набирається дуже швидко, та й загалом для здоров’я немає нічого кращого за збалансоване здорове харчування.

Голодування

Відмова від перекусів

Проблема перекусів не в самому прийомі їжі, а чим саме ви вгамовуєте голод між основними прийомами їжі. Якщо ви відчуваєте, що зголодніли, можна перекусити корисними і некалорійними продуктами: сухофруктами, горіхами, свіжими фруктами і овочами або ж натуральним йогуртом без наповнювачів. Попити чаю з цукерками або бутербродами – не найкраща ідея.

Виключення жирів

Жири бувають різні. Ось що важливо розуміти, складаючи меню на день. Жири необхідні для здорового функціонування організму так само, як білки і вуглеводи. Нестача жирів може призвести до погіршення стану шкіри, волосся і кісток, а також до порушень в роботі головного мозку. Корисні жири можна отримати з риби, авокадо, горіхів, оливкової олії.

Корисні жири

Випивати по 3 літри води на день

Пити воду щодня можна і потрібно. Однак кількість випитого ніяк не позначається на схудненні. Та й змушувати себе, якщо ви не відчуваєте спраги, не варто. Занадто велика кількість води теж не корисна – разом зі шкідливими речовинами з організму будуть вимиватися і корисні мікроелементи, а також велика ймовірність появи набряків. Таким чином в питанні необхідності рясного пиття при схудненні і в звичайному житті найкраще рішення – прислухатися до власного тіла.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.