Дієтологи розповіли наукові факти про користь та шкоду какао: цікаві дослідження

У цього напою є багато прихильників, адже він надзвичайно смачний. Дієтологи розповіли, яку користь та шкоду може принести всіма улюблене какао.

Какао містить природні антиоксиданти

У какао-бобах були виявлені поліфеноли, які дуже корисні для здоров’я, адже зменшують запалення, поліпшують кровообіг, знижують артеріальний тиск і підвищують рівень «хорошого» холестерину. До того ж, какао можна по праву вважати найбільшим джерелом поліфенолів. По кількості цього компоненту какао можна поставити на одну полицю з фруктами, чаєм, овочами та червоним вином. Але корисне буде лише те какао, яке не обробляється лугом. Адже тоді він може втратити всі свої корисні речовини.

Зменшує ризики серцевого нападу та інсульту

Какао також багате таким компонентом, як флавоноїди. Воно, у свою чергу, розширює артерії та кровоносні судини, знижує рівень «поганого» холестерину і має ефект, схожим на дію аспірину. Дослідження вчених у цій області показали, що люди, які постійно вживають какао, відзначили покращення здоров’я та зниження ризику серцево-судинних захворювань.

Покращує функції мозку

Флавоноїди, про які вже говорили вище, ще й відіграють важливу роль у біохімічних процесах виробництва нейронів і молекул для функціонування мозку, а також впливають на утворення оксиду азоту, який у свою чергу, розслабляє м’язи судин і покращує кровопостачання.

Какао
Какао

Піднімає настрій

Какао — це саме той напій, який легко може впоратись з першими симптомами депресії та значно покращити настрій. Адже, коли ми п’ємо какао, наднирники виробляють природну речовину, яка називається фенілетиламіном. При потраплянні в організм, ця речовина викликає відчуття закоханості та збудженості.

Допомагає контролювати вагу

Звучить парадоксально, але це правда. Какао добре регулює засвоєння вуглеводів та може зменшити апетит, оскільки цей напій дуже поживний. А дослідження на цю тему показали, що люди, які регулярно, але в міру вживали какао, більш низький рівень індексу маси тіла, якщо порівнювати з тими, хто від напою відмовився.

Шкода какао

Будь-який продукт може принести шкоду, якщо його вживати в надмірній кількості. Це ж стосується і какао, адже його велика кількість призводить до набору зайвої ваги та надмірної збудженості нервової системи.

Оптимальна доза какао в день — 50 грамів.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.