Для профілактики вживати аптечні комплексні вітаміни не треба

Відомо, що для того, щоб наш організм міг опиратися вірусній інфекції та для профілактики захворювання на грип поряд із вакцинуванням та здоровим способом життя немалу роль займає і здорове харчування. Яке воно здорове харчування у осінньо-зимовий період і пропонуємо дізнатися.

Повноцінним і здоровим вважається харчування, у якому збалансовані білки, вуглеводи і жири. Про це нагадує лікар-дієтогол Світлана Фус.

Вона наголошує, що у осінньо-зимовий період у жодному випадку не можна практикувати низькокалорійні і безжирові дієти, оскільки жир часто є необхідною умовою засвоєння вітамінів. Наприклад, вітамін А, який захищає легеневу тканину, засвоюється тільки у поєднанні з жиром.

Краще обмежити себе у споживанні солодощів і тістечок – різної випічки, якими так усі звикли «заїдати» осінню депресію, бо це може послабити нашу імунну систему.

Не дивлячись на популярну думку, що під час настання холоду і для покращення емоційного стану корисний у малих дозах алкоголь, лікар абсолютно відкидає це твердження і виступає за тверезий спосіб життя, оскільки алкоголь отруює і послаблює роботу печінки. Але, якщо вже доводиться випити агкоголь, то найкраще сухе червоне вино, а не горілку і навіть не підігріте пиво, яке часто радить пити народна медицина під час застуди.

Продукти, які заставляють організм витрачати на переробку багато енергії
Продукти, які заставляють організм витрачати на переробку багато енергії

Не рекомендує лікар налягати на чаї з малини і калини, бо, зазвичай, у кип’яток додаються сиропи. А вони також мають великий вміст цукру. Пити при вірусній інфекції і грипі треба багато, але краще пити чай з липи, з гілочок малини, вишні, листя смородини, ягід чорної бузини.

Осінь багата на фрукти, тому потрібно використати час, щоб наситити організм натуральними вітамінами, а ось комплексні вітаміни з баночки лікар радить пити тільки порадившись зі своїм сімейним лікарем.

 

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.