Поради лікарів для гарного самопочуття під час пандемії

Щоб добре почуватися і не хворіти, лікарі рекомендують дотримуватися цих простих порад.

Коронавірус виправдав найпесимістичніші прогнози і продовжує залишатися негативним фактором нашого життя. Пандемія нового вірусу в розпалі, тож варто потурбуватися про гарне почуття. Адже людина з добрим здоров’ям і гарним імунітетом має більше шансів не заразитися коронавірусом.

Поради лікарів не надто складні, але насправді дієві.

Проводьте більше часу на вулиці

Прогулянки на свіжому повітрі корисніші, ніж сидіння вдома. Та й пробіжки чи інші заняття спортом дають кращий ефект в парку чи на природі. Вчені також вважають, що дефіцит вітаміну D сприяє гіршому перебігу коронавірусної хвороби. А цей вітамін виробляється нашою шкірою під дією сонячних променів.

Організуйте правильне харчування

Фахівці радять їсти більше горіхів, ягід, риби, овочів і фруктів, і забути про такі некорисні для організму фастфуди, газовані напої і жирні продукти.

Пийте більше води

Вода допомагає нашому організму гарно функціонувати, а її дефіцит погано впливає в тому числі і на захисні функції організму. Найкраще пити звичайну воду, але можна іноді мінеральну.

Споживайте менше кави

Кава допомагає прокинутися і отримати заряд енергії, але занадто велика її кількість вже не дає потрібного ефекту. Адже при передозуванні кофеїну наш організм переходить в стресовий стан і наднирники починають боротися з наслідками. Тож варто випивати не більше 2 чашок цього ароматного напою на день.

Спілкуйтеся з тваринами

Кішки і собаки чудово допомагають зняти стрес. І при цьому не переносять коронавірус, це твердження абсолютно не доведене наукою.

Собаки
Собаки

Не чіпайте своє обличчя

Хоча це може бути складно, але це дуже важлива порада. Адже ви таким способом можете легко занести вірус в організм.

Часто мийте руки

Лікарі наполегливо рекомендують – частіше мийте руки. Після магазину, відвідування будь-якого публічного закладу, вулиці. Робити це треба не менше 20 секунд. Якщо ж такої можливості немає – скористайтеся антисептиком.

Схожі статті

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.