4 причини хронічної втоми і як з нею боротись: поради лікарів

Якщо до кінця дня ви відчуваєте втому — це абсолют нормально. Але якщо втома і апатія переслідує з обіду або навіть ранку — це проблема і може говорити про серйозні захворювання. Розбираємось, у чому причина.

Причина хронічної втоми 1: брак вітаміну В12 

Якщо ви постійно відчуваєте втому — можливо це брак важливих поживних речовин. Однак, якщо ви правильно харчуєтесь, то не потрібно запасатись всіма можливими вітамінними комплексами. Лікарі говорять, що частіше за все постійну втому викликає нестача вітаміну В12. Він підтримує нервову систему, відповідає за метаболізм клітин і бере участь в процесі засвоєння амінокислот. Тому, якщо В12 в організмі не вистачає — знижується кількість еритроцитів, а це призводить до анемії, що у свою чергу дає хронічну втому та занепад сил.  

Для вирішення цієї проблеми варто дізнатись по аналізу крові рівень цього вітаміну і додати в свій раціон більше риби або м’яса, або ж придбати вітаміни.  

Причина хронічної втоми 2: нестача вітаміну D 

Цей вітамін дуже важливий для правильної роботи серця і нервової системи. До того ж, він підтримує імунітет і бориться з інфекціями і вірусом. Деякі лікарі вважають, що до дефіциту вітаміну D може призвести хвороби дихальних шляхів, застуда і пневмонія. Щоб відновити баланс вітаміну, краще додати у свій раціон більше печінки, риби і яєць. До того ж, варто більше часу проводити на вулиці піл сонячними променями, за допомогою яких утворюється вітамін.  

Хронічна втома
Хронічна втома

Причина хронічної втоми 3: проблеми щитовидної залози 

У такому випадку знижується активність щитовидної залози, яка не виробляє достатньої кількості гормонів, що у свою чергу порушує обмін речовин. Ця проблема більше прослідковується у жінок і виявити її можна тільки за допомогою ендокринолога. Для виправлення цієї проблеми варто звернутись до лікаря, щоб він назначив правильне лікування.  

Причина хронічної втоми 4: збій у роботі кишечника 

Робота кишечника безпосередньо впливає на здоров’я і самопочуття, тому що в ньому знаходиться багато імунних клітин. До того ж, там знаходяться багато корисних бактерій, які відіграють важливу роль у правильній роботі внутрішніх систем. У такому випадку варто проти обстеження у лікаря і здати аналізи, щоб знати у чому саме проблема роботи кишечника.  

Схожі статті

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.