Поширені помилки при лікуванні COVID-19 вдома: ці речі небезпечні для життя

Алгоритм поведінки при COVID-19: коли робити тест, як поводитися при лікуванні вдома і як лікуватися точно не варто.

Поруч з нами відбуваються жахливі речі — хтось захворів на роботі і то, мабуть, коронавірус, в під’їзді сусід з температурою проїхався з вами в ліфті, а в маршрутці навпроти півгодини злісно кашляли без маски.

Ви відчуваєте недомагання, слабкість, ось здається вже і температура почала зростати, що це — невже COVID-19?

Що робити і як бути?

В жодному випадку не потрібно панікувати. Немає жодного сенсу бігти здавати тести на наявність збудника SAR-CoV-2, якщо ви вважаєте, що заразилися кілька годин тому, або навіть декілька днів.

Хвороба має інкубаційний період. Тривалість якого — мінімум 5-ть діб, максимум — 14 діб.

В середньому, за спостереженнями лікарів, 7-10 діб.

Коронавірус

Лише після закінчення інкубаційного періоду ви можете дізнатись, чи захворіли насправді. І лише тоді, електронними засобами повідомляєте сімейного лікаря. Якщо сімейного лікаря немає — викликаєте швидку медичну допомогу. Їздити і здавати тести самостійно не варто.

Допустимо, діагноз підтверджено. В залежності від тяжкості вас або відправляють в стаціонар, або ви лікуєтесь вдома.

Як лікуватись вдома?

По перше, жодних антибіотиків! Антибіотики вірусні захворювання не лікують! Однак, антибіотики сприяють появі резистентних форм бактерій, перед котрими будуть безсилі останні покоління антибактеріальних медичних препаратів і ви ризикуєте померти внаслідок супутніх ускладнень.

Температуру до +38,5 С не збиваємо! Віруси і бактерії гинуть за підвищеної температури, тому організм за мільйони років еволюції виробив цю методику самостійного захисту — не заважайте йому. Якщо температура вище і тримається — викликайте швидку.

Жодних противірусних засобів вживати не треба. Досвід лікування хворих на COVID-19 доводить, що антивірусні препарати роблять імунітет сильнішим. В свою чергу, збудник хвороби сам по собі завдає невеликої шкоди, однак здатний викликати надмірну реакцію імунної системи. І в цьому криється небезпечна особливість вірусу SAR-CoV-2. Імунна система, помічаючи ушкоджені легені, починає їх агресивно знищувати. Таким чином, позбавляючи пацієнта надії на одужання.

Викиньте всілякі імуностимулятори. Ехінецея, мед, БАД-и, тощо — підвищують імунітет. Наслідок — вище.

Викиньте інтерферони та індуктори інтерферонів. Причина та сама: стимулювання імунітету — знищення власних клітин — летальний випадок.

Не лежіть постійно на спині. Частіше перевертайтесь на живіт. Це дозволить краще провентилювати нижні відділи легень і сприятиме відходженню мокротиння.

Не зловживаємо засобами від кашлю. Вони продукують збільшення вироблення мокротиння і таким чином поглиблюють задишку.

Ефективність ібупрофена не доведена. ВООЗ не рекомендує використовувати цей препарат для лікування симптомів COVID-19.

Що рекомендується?

Рекомендується пити якомога більшу кількість теплої рідини, що дозволить виводити токсини з організму. Також варто в міру рухатись для збільшення вентиляції легень.

На 6-7 день пройти рентген для визначення ступеня пошкодження легеневої тканини.

Будьте здорові і використовуйте засоби індивідуального захисту!

Схожі статті

Зайва вага буде танути на очах: виключіть зі свого раціону всього 1 поширений інгредієнт, щоб почати худнути

Багато людей мріють про стрункість. Важка робота в спортзалі, різноманітні дієти. Це може виснажувати, не даючи бажаного результату. Але насправді всього можна досягти значно простіше, ніж здається.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.