11 продуктів, які не варто купувати в супермаркеті

Щоб зробити свою продуктову корзину більш здоровою, смачною і економічною, варто виключити з неї 11 продуктів.

Всі продукти на полицях супермаркетів виглядають привабливо і смачно, адже над цим попрацювали маркетологи. Однак  не всі продукти, які потрапляють на прилавки магазинів, якісні та корисні. Щоб зробити своє харчування більш здоровим, варто не купувати в супермаркетах ці 11 пунктів, впевнені фахівці.

Цукерки

Не купляйте цукерки, і ви заощадите купу грошей і збереже власне здоров’я. Замість них можна придбати щось більш корисне.

Цукерки

Ароматизовані йогурти і коктейлі

Зазвичай, це просто більш солодкий варіант раніше здорового продукту. Уважно вивчайте склад таких йогуртів, щоб зрозуміти, більше в них білка, чи цукру.

Ковбаса і сир в нарізках

Такі продукти містять занадто багато натрію і насичених жирів, і не мають клітковини.

Готові коктейлі

Такі популярні коктейлі, як «Маргарита» і «Кривава Мері» в принципі не надто корисні, а готові на прилавках в магазинах – це взагалі цукрові бомби.

Продукти з трансжирами

У великій кількості шкідливі трансжири містяться в маргарині, багатьох приправах, вершках. Часте вживання їх може викликати серцево-судинні захворювання.

Соки

На перший погляд, в соках нема нічого поганого. Насправді, вони не корисні через високий вміств їхньому складі концентрованого цукру. Краще замінити їх на свіжі фрукти.

Соки

Готові салати

В таких салатах буває багато соусу, який багатий на натрій, цукор і трансжири, що дуже некорисно для організму.

Чай в пляшках

Такий напій містить стільки ж цукру, як і солодка газована вода. Ознайомтеся зі складом напою, і виберіть той, в якому вміст цукру близький до нуля.

Безглютенові закуски

Людям, які страждають від непереносимості глютену, купувати їх можна. Але якщо у вас такої проблеми нема, і ви просто думаєте, що такі продукти більш корисні для здоров’я, то ви помиляєтеся. У таких закусках насправді багато цукру, трансжирів і солі для покращення їхнього смаку. Випічка з цільнозернового борошна буде кращим варіантом.

Веганське морозиво

Морозиво, виготовлене з кокосового молока, може містити цукор і трансжири. Варто його купляти, хіба що якщо у вас непереносимість лактози.

Знежирені продукти

На перший погляд, вони менш калорійні. Але «знежирений» йогурт, арахісове масло або сир містять більшу кількість цукру, ніж їхні аналоги з нормальною жирністю. Таким чином виробники посилюють смак знежирених продуктів.

Схожі статті

Жир на животі “тане”, талія — підтягується: ці 4 правила вирішують знайому всім жінкам проблему

Про стрункість мріє майже кожна жінка. Та її буває так складно досягнути! Насправді все може бути значно простішим, якщо дотримуватися декількох простих рекомендацій.

Спорт не допоможе: тренери пояснили, чому гарна фігура у 80% залежить від харчування — “дієта” для преса

Години активних тренувань, постійне виснаження, а мірна стрічка та ваги показують у кращому випадку ті ж числа. Чому не вдається прибрати зайві кілограми та чи дійсно важливий спорт?

Думала, що корисні та їла щодня: 6 шкідливих продуктів, у яких багато хто бачить користь, а не варто

Здорове харчування сьогодні дуже модне. Більшість людей тією чи іншою мірою намагаються споживати корисні продукти. Але деякі з них лише можуть здаватися корисними.

Цю вправу обожнюють Оля Полякова та Тіна Кароль: всього 5 хвилин на день, щоб побачити прес вашої мрії

Ви та спорт — це повні протилежності? Є одна вправа, яку обожнюють навіть Оля Полякова та Тіна Кароль, яка практично не вимагатиме від вас зусиль для її виконання.

Нітрати, нітрати всюди: як вибрати якісний кавун і чому нітратомір не відображає реальної картини?

Через одне лише слово "нітрати" у людей може зникнути бажання купувати кавуни. Але навколо них є дуже багато міфів. І розповсюджує їх навіть Юрій Горбунов.

Зайва вага буде танути на очах: виключіть зі свого раціону всього 1 поширений інгредієнт, щоб почати худнути

Багато людей мріють про стрункість. Важка робота в спортзалі, різноманітні дієти. Це може виснажувати, не даючи бажаного результату. Але насправді всього можна досягти значно простіше, ніж здається.