Вчені назвали страшні факти про ковбасу: це дуже небезпечно

Всесвітня організація охорони здоров'я прирівнює вживання ковбаси за наслідками завданої людському організму шкоди до куріння тютюну та вживання алкоголю.

Любите ковбаску? Сиру чи смажену, варену чи копчену, сосиски, сардельки тощо. Багато родин в Україні віддають перевагу готовим напівфабрикатам, спокушаючись тим, як швидко і легко вони готуються, економлячи час та забезпечуючи апетитний вигляд за столом.

Однак, один лише вигляд, запах та смак не дають жодного уявлення про якість самого продукту в умовах засилля хімічних консервантів, добавок, реагентів, котрими щедро фарширують ці м’ясні продукти.

І чи справді те, що ми звикли вважати м’ясним — містить м’ясо?

Всесвітня організація охорони здоров’я ще в 2015-у році виступила з офіційним застереженням щодо небезпеки вживання ковбас, сосисок, сардельок та інших подібним чином оброблених напівфабрикатів, прирівнявши їх за наслідками завданої людському організму шкоди до куріння тютюну та вживання алкоголю.

З того часу, щороку, експерти ВООЗ продовжують підтверджувати наявну небезпеку і закликають людство та виробників зупинити поширення цих “продуктів”.

Що представляє собою стандартна сосиска чи шматок вареної ковбаси?

Від 15 до 30 відсотків фаршу складає так звана м’ясна продукція. Це, фактично, відходи переробки туш — хрящі, виварки з кісток у вигляді желе, перемелені шкіра та інші, невживані в нормальному вигляді частини, порошок з перемелених кісток, жир, тощо.

Іншу, значно більшу частину продукту складають добавки у вигляді продуктів переробки сої, крохмаль, нітрати, крупа манки, борошно, підфарбовувачі, сіль, консерванти і т.д.

Для забезпечення нормальної густини і консистенції в дешеві сорти ковбас додають пальмову олію. Під час повторної обробки ці рослинні жири перетворююсь в трансжири.

Ковбаса
Ковбаса

Трансжири в організмі людини збільшують кількість “поганого” холестерину, гарантовано призводять до атеросклерозу судин, ішемічної хвороби, інсультів, інфарктів, хвороб печінки, цукрового діабету 2-го типу і т.д. Нервові клітини втрачають здатність ефективно передавати сигнали, в’язкість крові суттєво збільшується, серце працює неритмічно і зі збоями — це все наслідки вживання трансжирів, котрі в дешевих сортах ковбас і сосисок трапляються в неймовірно великих кількостях.

Можливо, вживання дорогих ковбас є прийнятним?

Нормальною вважається ковбаса, в якій є хоча би 60 % мяса, однак така ковбаса в масових маркетах трапляється на прилавках рідко і великого попиту не має. Крім того, нормальна ковбаса не може зберігатись довше, аніж 2 доби. Тому в напівфабрикати виробники щедро домішують силу-силенну хімічних консервантів, що самі по собі є канцерогенами, а при варінні, обсмаженні чи іншій тепловій обробці канцерогенність цих речовин в сотні разів зростає. Саме тому рак кишківника є цілком традиційною хворобою тих, хто полюбляє всілякі ковбаси та сосиски, навіть з дорогих сегментів ринку.

Варто запам’ятати, що ковбаси, сосиски та інші подібні напівфабрикати не є джерелом білка та не є нормальною їжею для людського організму. Саме тому, заклики фахівців з охорони здоров’я щодо зменшення споживання цих небезпечних продуктів є гучними, обгрунтованими і наполегливими та до них варто прислухатись, аби зберегти власне здоров’я.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.