Учені названі спеції, які знищують бактерії і захищають клітини організму

За словами учених, спеції діють на наш організм, як потужні природні антибіотики. Вони мають протизапальну дію, антиоксидантну, регулюють інсулін і багато іншого. Це унікальні стимулятори здоров'я, які ми постійно додаємо у їжу. Дізнаймось, що ж це за спеції.

Імбир — діє проти запалення  

Імбир
Імбир

Досліди вчених показали, що імбир може зменшувати біль у тварин точно так само як і відповідні препарати. До того ж, у дорослих людей, запалення може викликати хвороби серця, інсулін і навіть рак. Ось чому імбир так важливий для нашого організму.  

Орегано — діє проти мікробів  

Орегано
Орегано

Ще з давніх часів орегано використовували для боротьми з різними інфекціями. А нещодавно учені виявили, що олія орегано має такі ж властивості, як антибіотик, який використовують при стафілококових інфекцій у мишей. До того ж, орегано може знищувати грибкові інфекції.  

Крім того, добова доза олії орегано в поєднанні з олією пажатника, кмином і насінням гарбуза може знизити артеріальний тиск і відмінно покращує вміст цукру у крові.  

Дослідження, які проводили вчені, показали, що орегано вбиває паразитів в організмі людини. Тому люди, які в розумних кількостях вживають орегано, забезпечують для свого організму додатковий протипаразитний і анти-діабетичний захист.  

Куркума — діє проти раку  

Куркума
Куркума

До складу куркуми входить каррі, яка має високу концентрацію потужного антиоксиданту. Вчені дослідили, що він пригнічує рак. Згідно з отриманими даними, 80% злоякісних клітин раку простати знищувалися під впливом куркуми. Вчені вважають, що саме вона блокує ген, яка провокує рак.  

До того ж, куркума зменшує набряк суглобів і допомагає товаринам при ушкодженні головного мозку.  

Кориця — діє проти діабету 

Кориця
Кориця

Дослідники вважають, що додаючи корицю у свою їжу, особливо випічку, ви контролюєте рівень цукру в крові. Проводячи досліди, учені виявили, що кориця має активний компонент — метілгідроксіхалкон або МГХП. Він у свою чергу прискорює переробку цукру в крові майже у 20 разів.  

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.