Названі 5 вагомих причин не пити енергетики

Енергетичні напої не тільки приємні і смачні, а й надзвичайно шкідливі для нашого організму.

Енергетичні напої здаються чудовим способом швидко відновити енергію. Вони смачні і доступні, але водночас завдають великої шкоди здоров’ю. Чим же так небезпечні енергетики, що краще від них взагалі відмовитися? Лікарі називають п’ять серйозних причин забути про них назавжди.

Передозування кофеїном спричиняє стрес і занепокоєння

Якщо ви вживаєте дві банки енергетика в день, ви отримуєте приблизно таку ж кількість кофеїну, що міститься в 12 банках звичайної газованої води. Така кількість кофеїну може викликати нервовість і занепокоєння, а також сприяти розвитку хронічного стресу. Також деякі енергетичні напої містять більше кофеїну, ніж вказано на етикетці, тому що він надходить з інших доданих інгредієнтів (наприклад, гуарана і таурин), що робить їх ще більш небезпечними.

 

Енергетики
Енергетики

Занадто багато цукру

Деякі енергетичні напої містять аж 13 чайних ложок цукру на банку! Така кількість цукру не приносить бажаного припливу енергії, а самопочуття погіршує помітно. Це може викликати зневоднення, послабити імунну систему, викликати карієс і посприяти набору ваги. Споживання занадто великої кількості цукру також може викликати діабет 2 типу, що може призвести до інших серйозних проблем зі здоров’ям.

Енергетичні напої погіршують настрій

Дослідження показали, що у людей, які часто вживають кофеїн у великих кількостях, знижується рівень серотоніну. Серотонін відомий як нейромедіатор “гарного самопочуття”, а його нестача викликає поганий настрій, тривогу і депресію.

Пошкодження внутрішніх органів

Енергетичні напої сигналізують вашому мозку, печінці, ниркам і серцю, що ви повинні вести себе так, ніби ви б’єтесь або втікаєте, тому люди відчувають занепад сил незабаром після їхнього вживання. Організм не призначений для того, щоб регулярно витримувати такий стрес. Зрештою, ваші внутрішні органи “зношуються” швидше, тому нерідко енергетичні напої пов’язують з серцевими нападами, інсультами і нирковою недостатністю.

Безсоння і кофеїнова залежність

Раптовий приплив енергії і бадьорості може допомогти, коли ви намагаєтеся пережити виснажливий день, але зовсім недоречний, коли ви готові лягти спати. Енергетики можуть привести до того, що ви втратите глибокий нормальний сон ночами, і на наступний день ви знову повернетеся до них. При регулярному повторенні циклу це може привести до кофеїнової залежності.

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.