Симптоми раку мозку: порушення зору та інші сигнали пухлини

Спеціалісти з відомої клініки в США назвали перші симптоми раку мозку, про які ви навіть не здогадувались.

Фахівці заявили, що одним із явних симптомів може бути порушення зору, а саме — двоїння в очах чи нечіткість. Лікарі говорять, що злоякісні пухлини можуть виникати як в самому головну мозку, так і біля найближчих до нього тканин. Лікарі запевняють, що з’явившись в певному місці, пухлина починає рости і накопичуватись. І до того ж, ці шкідливі клітини не вмирають і з часом їх стає все більше. Чого не скажеш про здорові клітини організму.  

При цьому лікарі говорять, що у першу чергу страждає зір. Це може бути двоїння в очах, порушення чіткості або втрата периферичного зору.  

Рак головного мозку
Рак головного мозку

До того ж, фахівці радять постійно звертати увагу на головні болі: як вони супроводжуються, який характер мають. Адже такі головні болі відрізнятись від звичайних, а з часом тільки посилюються. Це ще один симптом, які називають дослідники у цій галузі. Вони додали ще декілька симптомів, на які варто звертати увагу. Ось вони:  

  1. раптове порушення рівноваги; 
  2. раптова втрата втрачати чутливість в руці або нозі (може проявлятись не у всіх); 
  3. нудота або блювота з невідомих причин; 
  4. проблеми з мовою; 
  5. тяжче виконувати прості повсякденні справи, адже виникає все більше плутанини; 
  6. судоми, які виникають під час відсутності неврологічного діагнозу; 
  7. незрозуміла дивна поведінка людини. 

Тому варто завжди пильно прислуховуватись до сигналів свого організму. Якщо якісь із вище перерахованих симптомів з’являються дуже часто, потрібно негайно звернутись до лікаря і пройти обстеження. 

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.