Що збільшує ризик діабету: 5 дивних фактів, не пов’язаних з їжею

Лікарі назвали дивні факти, які б ніколи не спали на думку, що вони можуть призвести до діабету. Дізнайтесь, що це за факти.

Факт 1: щоденне використання рідини для полоскання рота 

Ще в 2017 році фахівці провели дослідження і виявили певну закономірність між полосканням порожнини рота спеціальною рідиною і порушенням метаболізму. Отже, такі засоби вбивають бактерії в порожнині рота, однак вони допомагають розчепити нітрати в їжі. Тому без них можливе порушення метаболізму, що призведе до розвитку діабету.  

Факт 2: порушення сну 

В основному це стосується саме хропіння. Воно не тільки заважає оточуючим, а приносить згубну шкоду для вашого організму. Адже при цьому ви інколи можете переставати дихати. У цього стану є назва — апное уві сні. Досить часто саме цей симптом фахівці пов’язують з діабетом. Тому такі проблеми зі сном варто ретельно лікувати.  

Хропіння
Хропіння

Факт 3: тривалий прийом певних ліків 

Це стосується людей, які довгий час приймали стероїди через псоріаз, ревматоїдний артрит, астму та багато інших запальних хвороб. Адже процес лікування довгий і вимагає тривалого прийому препаратів, що можуть викликати діабет.  

Факт 4: використання пластикових контейнерів 

У 2017 році науковці провели дослідження, де виявили, що речовини, які містяться в пластику, можуть викликати діабет 2 типу. До цього призводять фталати і група хімічних речовин, тому науковці радять відмовитись від пластикового посуду і подібних речей.  

Факт 5: ваш порядок народження 

Дослідження, які провели ще в 2013 році, показали, що дітям, які народились першими, важче засвоювати цукор в організмі і до того ж, у них вище денний кров’яний тиск.  

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.