Як розпізнати небезпечну родимку

Меланома - злоякісна пухлина шкіри, яка може ховатись за звичайними родимками. Тому дуже важливо уміти відразу їх розпізнати і почати лікування.

Що таке родимки і звідки вони беруться 

Слово родимка – загальнонародне. У медицині таке явище називається невус – новоутворення шкіри. Їх найбільша небезпека полягає у тому, що вони можуть перерости у таку страшну хворобу як рак. Такі родимки можуть бути як вродженими, так і набутими протягом життя. Вони можуть рости, кровоточити при травмуванні, гноїтись і запалюватись. Або взагалі перерости в пухлину шкіри.  

Утворення родимки на шкірі людини відбувається під впливом пігментної речовини меланіну. Спочатку вони можуть зовсім маленькими, але згодом збільшитись в розмірі. Кількість їх також збільшується. Це зазвичай відбувається під дією гормонів. Наприклад, фахівці дослідили, що у період вагітності у жінок збільшується кількість родимок на тілі. Однак, є ще багато теорій цьому явищу.  

Родимки
Родимки

Які родимки є небезпечними 

Небезпечними вважаються папіломи, кератоми, фіброми. Їх не можна видаляти, якщо вони підносяться над рівнем шкіри. Інколи, такі родимки ще називають родимими плямами. Якщо вони заважають естетично або приносять незручності, то родимки будуть видаляти лазером. В інших випадках тривожити їх не потрібно.  

Як визначити меланому в домашніх умовах 

Якщо родимка значно збільшилась в розмірах – варто звернути на це увагу. Зверніться до лікаря, щоб він підтвердив або спростував теорію. До того ж, потрібно буде здати аналізи, які покажуть, чи це меланома. Лікарі радять видаляти невідомі новоутроврення, однак останнє слово за пацієнтами.  

До того ж, лікарі радять менше часу проводити на сонці, адже воно агресивно діє на шкіру. Особливо, це стосується людей, які схильні до такої хвороби.  

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.