Дієта не потрібна: навчися прискорювати обмін речовин

Якщо ти споживаєш менше 1200 калорій на день, то твій метаболізм знижується до 45%, унаслідок чого може статися порушення обміну речовин. Тому обмеження в харчуванні не найкращий спосіб зменшити вагу. Дізнайся про кращий.

Твій щоденний калораж має становити: вага х 25; Цю величину калорій можна знижувати поступово щодня, але не дозволяти опускатися йому нижче 1200 калорій.

Харчуйся часто, але потроху

Денну порцію харчування потрібно розбити на 6 прийомів. При цьому обов’язково з’їдати сніданок. На снідання добре їсти вуглеводну їжу. Найкраще – каші. І то не ті, які запарюються, а які потрібно варити. Добре з’їсти зварене на рідко яйце і салат.

Стеж за кислотно-лужним балансом (PH)

В твоєму раціоні має бути рівна кількість лужних і кислих продуктів. Перші −  це свіжі фрукти і овочі. Другі − молочні продукти, яйця, риба, птиця, боби, м’ясо, горіхи, цукор, крупа.

Визначити свій PH можна за допомогою спеціальних тест-смужок, які продаються в аптеці. Покажчик, на який орієнтуватися – 7,35.

Рухайся

Катайся на ковзанах, бігай, грай у теніс, ходи, плавай – добре усе, бо розганяє метаболізм. Добре рухатися не тільки зранку, а й після 18.00. Головне – закінчити за 3 години до сну.

Нарощуй м’язову масу

Чим більше у тебе м’язів, тим більше калорій спалює твій організм упродовж дня. Тим кращий обмін речовин.

Пий воду

Вода залучає до участі в метаболізмі відкладений жир. Якщо твоєму організму її буде бракувати, то обмін речовин сповільниться, бо печінка займеться не спалюванням жирів, а відновленням водного балансу. Випивати потрібно не менше 1.5л чистої негазованої води в день.

І, крім того, вода притуплює бажання їсти.

Висипляйся

Повноцінний сон сприяє виробленню гормону росту, що своєю чергою прискорює процеси обміну речовин.

Насичуй організм киснем

Бувай на свіжому повітрі, це також прискорює метаболізм. Достатньо з роботи іти додому пішки. Але добре бувати у зоні, де кисню вдосталь – парк, ліс.

Приймай контрастний душ

Під час цієї процедури покращується обмін речовин, зміцнюються судини, серце, відновлюється еластичність шкіри, покращується імунітет.

Грейпфрут, лимон, імбир, кава, перець, зелений чай, шоколад, горіхи, пісне м’ясо, натуральний йогурт – це продукти, які покращують метаболізм. Візьми їх у свій раціон, якщо не маєш протипоказань до них.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.