Врятувати маму: рідні хворих на COVID-19 змушені самостійно шукати для них кисень

З екранів линуть запевнення міністра охорони здоров'я Степанова про те, що ситуація з перебігом пандемії в Україні, й зокрема щодо лікування хворих на коронавірус, під контролем. Але реальні факти свідчать про інше.

У інформаційному випуску новин ВВСNewsУкраїна розповіли про дві історії, де родичі повинні були самостійно пошукати кисневі концентратори для своїх найближчих рідних.

Павло Морозов розповів, що його 74-річну маму збиралися виписувати тоді, коли дихати вона ще добре не могла – на її місце вже чекав інший хворий. Сина хворої попросили, щоб він сам забезпечив їй кисень.

На щастя, Павлові вдалося знайти волонтерів, які йому допомогли і так врятувати маму.

Бабусі Анастасії Сміхун 85 років. Онука розповіла, що родичка заразилася коронавірусом уже в лікарні, перебуваючи на лікуванні основної недуги. Але, щоб її лікувати від вірусу, родичам також поставили умову самостійно придбати для бабусі пристрій для дихання.

Тим часом, Степанов повідомив, що станом на 23 листопада в Україні понад 53 тисячі «ковідних» ліжок при заповненості 28 тисячами хворих. У той же час є статистика про забезпечення киснем лише 26 тисяч ліжок.

Користуючись звичайним математичним підрахунком, 2 тисячі хворих залишилися без постійної подачі кисню. Адже «ковідними» можна вважати тільки ті ліжка, які під’єднані до апаратів, що забезпечують подачу кисню, кажуть волонтери. Адже в лікарні потрапляють уже  в такому стані, коли кисень необхідний.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.