Вкиньте ці 7 продуктів у ваш холодильник: зайва вага зникне одразу – ефективно й просто

Часто жінки вдаються до радикальних дієт, аби якомога швидше схуднути, але не завжди це працює - які продукти необхідно їсти, щоб зайві кілограми зникли.

Схуднення без постійного відчуття голоду можливе завдяки правильному вибору продуктів і контролю апетиту. Не варто приступати до крайнощів, таких як голодування чи суворі дієти, оскільки існують більш ефективні й стійкі методи нормалізації ваги. Особливу увагу слід звернути на продукти, що містять тилакоїди – специфічні сполуки, які переважно містяться в зелених рослинах.

Тилакоїди є мембранними структурами в клітинах рослин, особливо в зеленому листі, і грають важливу роль у фотосинтезі, перетворюючи світло та вуглекислоту на енергію і органічні речовини. Однак дослідження показали, що їхня дія не обмежується лише цими процесами: тилакоїди можуть позитивно впливати на обмін речовин і контроль апетиту.

Експерти назвали сім продуктів, які сприяють зниженню апетиту
Експерти назвали сім продуктів, які сприяють зниженню апетиту

Тилакоїди взаємодіють із гормоном, який відповідає за відчуття голоду, зокрема, лейтином. Постійне споживання продуктів, що містять тилакоїди, може знижувати рівень цього гормону в крові, що, в свою чергу, призводить до зменшення частоти прийомів їжі та зменшення порцій.

Також тилакоїди відіграють важливу роль у процесах, пов’язаних із засвоєнням жирів. Вони здатні знижувати активність ліпогенезу – процесу, під час якого організм перетворює вуглеводи на жири.

Експерти назвали сім продуктів, які сприяють зниженню апетиту
Експерти назвали сім продуктів, які сприяють зниженню апетиту

Отже, такі продукти, як зелень дійсно відіграють важливу роль у зниженні апетиту та підтримці процесу схуднення. Серед них шпинат, який завдяки високому вмісту клітковини і води здатен створювати відчуття ситості, зменшуючи бажання перекусити. Броколі, багатий на вітаміни та мікроелементи, також сприяє контролю апетиту. Морська капуста, капуста кейл, рукола, кінза, будь-яка темно-зелена салатна зелень.

Схожі статті

-3 кг одразу! Сніданок, обід і вечеря – коли найкраще їсти, щоб зайва вага зникла прямо на очах

Більшість людей надають перевагу не снідати, щоб не набрати зайві кілограми, але насправді сніданок, обід і вечеря мають бути завжди, просто в конкретні години - коли ідеальний час для прийому їжі?

Викиньте ці 3 продукти з холодильника: зайва вага розтане на очах – без дієт і спорту

Відмовившись від споживання всього лише трьох продуктів, можна легко та просто почати худнути. Без цієї їжі легко обійтися, а от "пітніти" у спортзалі куди складніше й довше.

Жир на животі “тане”, талія — підтягується: ці 4 правила вирішують знайому всім жінкам проблему

Про стрункість мріє майже кожна жінка. Та її буває так складно досягнути! Насправді все може бути значно простішим, якщо дотримуватися декількох простих рекомендацій.

Спорт не допоможе: тренери пояснили, чому гарна фігура у 80% залежить від харчування — “дієта” для преса

Години активних тренувань, постійне виснаження, а мірна стрічка та ваги показують у кращому випадку ті ж числа. Чому не вдається прибрати зайві кілограми та чи дійсно важливий спорт?

Думала, що корисні та їла щодня: 6 шкідливих продуктів, у яких багато хто бачить користь, а не варто

Здорове харчування сьогодні дуже модне. Більшість людей тією чи іншою мірою намагаються споживати корисні продукти. Але деякі з них лише можуть здаватися корисними.

Цю вправу обожнюють Оля Полякова та Тіна Кароль: всього 5 хвилин на день, щоб побачити прес вашої мрії

Ви та спорт — це повні протилежності? Є одна вправа, яку обожнюють навіть Оля Полякова та Тіна Кароль, яка практично не вимагатиме від вас зусиль для її виконання.