Що потрібно їсти, щоб позбутися осінньої втоми: є кілька безцінних продуктів

Що потрібно їсти восени, щоб мати достатньо сил та енергії, а також підтримати свою нервову систему. Відомі декілька продуктів, які допоможуть мати позитивний та гарний настрій завжди.

Чимало людей восени починають відчувати певну втому і не хочуть нічого, крім як лише відпочивати. Хтось говорить, що це осіння хандра, інші вважають, що на це впливає прохолодна, похмура та сіра погода. Утім, встановлено, що якщо вживати певні продукти, то можна підвищити свою працездатність (завдяки тому, що організм буде насичуватися поживними речовинами та вітамінами). Тож пропонуємо кілька варіантів того, що може допомогти викликати неабияку енергію та силу. І допоможе піднятися з ліжка та рушити вирішувати всі необхідні справи.

Основні продукти, які бажано вживати восени, це мигдаль, кеш’ю, гарбузове та соняшникове насіння, чорний шоколад, шпинат, сочевиця та квасоля. Саме вони допоможуть зробити найголовніше, що нині потребують всі українці, підтримати нервову систему і м’язи. А також, зменшити відчуття втоми. Вживати морепродукти, яйця та молочку бажано для того, щоб наситити свій організм дуже необхідним вітаміном В12. Жирна риба та рослинні олії допоможуть кожному з нас покращити функції роботи мозку, а ще підтримати рівень енергії.

Експерти розповіли, що треба додати в раціон, щоб позбутися осінньої втоми
Експерти розповіли, що треба додати в раціон, щоб позбутися осінньої втоми 

Наступні перераховані продукти дуже важливі для того, щоб підвищити енергію в своєму організмі й отримати такий важливий в осінньо-зимовий період вітамін D. Це яйця, печінка тріски, жирна риба та молочні продукти. А ось овочі, такі як броколі, морква, шпинат, брюссельська капуста, допоможуть насити організм корисними речовинами. Вживати також потрібно цільні злаки, такі як вівсянка, коричневий рис, кіноа та фрукти — яблука, груші, малину та авокадо.

Загалом восени бажано робити акцент більше на вживанні морської риби, особливо малосольної. Тому що, саме в рибі містяться корисні амінокислоти та вітаміни. М’ясо, по факту, це суто білок. Він також потрібен нашому організму й його слід їсти, але це не настільки важливо й корисно, як морська риба. Не варто забувати й про вживання цитрусових. Вони допоможуть наситити організм вітаміном С. Запах цитрусових здатен піднімати настрій.

Схожі статті

Відомий тренер назвала всього 3 причини, які заважають схуднути: НЕ робіть так

Фахівець зі схуднення Аніта Луценко чесно розповіла про те, що саме заважає людині "скинути" зайву вагу. Телеведуча "Зважені та щасливі" розсекретила кілька важливих моментів.

Вкиньте ці 7 продуктів у ваш холодильник: зайва вага зникне одразу – ефективно й просто

Часто жінки вдаються до радикальних дієт, аби якомога швидше схуднути, але не завжди це працює - які продукти необхідно їсти, щоб зайві кілограми зникли.

-3 кг одразу! Сніданок, обід і вечеря – коли найкраще їсти, щоб зайва вага зникла прямо на очах

Більшість людей надають перевагу не снідати, щоб не набрати зайві кілограми, але насправді сніданок, обід і вечеря мають бути завжди, просто в конкретні години - коли ідеальний час для прийому їжі?

Викиньте ці 3 продукти з холодильника: зайва вага розтане на очах – без дієт і спорту

Відмовившись від споживання всього лише трьох продуктів, можна легко та просто почати худнути. Без цієї їжі легко обійтися, а от "пітніти" у спортзалі куди складніше й довше.

Жир на животі “тане”, талія — підтягується: ці 4 правила вирішують знайому всім жінкам проблему

Про стрункість мріє майже кожна жінка. Та її буває так складно досягнути! Насправді все може бути значно простішим, якщо дотримуватися декількох простих рекомендацій.

Спорт не допоможе: тренери пояснили, чому гарна фігура у 80% залежить від харчування — “дієта” для преса

Години активних тренувань, постійне виснаження, а мірна стрічка та ваги показують у кращому випадку ті ж числа. Чому не вдається прибрати зайві кілограми та чи дійсно важливий спорт?