Оля Полякова, Світлана Лобода та Ані Лорак: вся правда про відомих плагіатниць українського шоу-бізнесу

Творчість багатогранна. Ніколи не знаєш, коли ідею прихильники можуть розцінити, як поцуплену.

Авторське право і плагіат – дуже дивна річ. В Україні існує законодавство, яке регулює інтелектуальну власність. Втім, довести, що ідею можна вважати запозиченою – дуже важко. Більше того, саме мистецтво налічує безліч явищ, що дають можливість використання неоригінальної ідеї.

Наприклад, симулякр: фактично – це неповноцінна копія. Або оммаж. Таке явище допускає використання чужої ідеї, але в рамках виявлення жесту поваги до її автора.

Ми розглянули творчість 3-х українських поп-дів, яких звинуватили у плагіаті та спробували розібратися: справедливо це чи ні.

Оля Полякова

У 2020 році під час онлайн шоу “Правда або дія” Оля зізналася, що їй так сподобалася пісня Макса Барських “Тумани”, що деякі звучання мелодії вона вирішила запозичити собі у трек “Королева ночі”.

Втім, артист оригінального треку на Олю не ображається. Спробуйте порівняти і ви:

Ані Лорак

У 2011 році вийшов хіт Ані Лорак “Сонце”. Співачка одразу отримала тонну критики, адже у мережі знайшли підозріло схожу пісню у грецької артистки Ейріни Меркюрі. Незабаром відшукався навіть автор твору. Його звати Дімітріс Контопулос. Плітки про неоригінальну творчість поп-діви настільки набрали обертів, що вступитися за артистку довелося навіть її пресслужбі.

Офіційно команда заявила, що мелодія є оригінальною, українською, а Ані Лорак є єдиною правовласницею. Що ж, посудіть самі:

Світлана Лобода

Цій співачці дуже важко дорікнути за те, що вона поцупила чиюсь пісню. Світлана вже давно створила свій унікальний стиль, який нікому ще не вдалося відтворити. Проте, знайшли критики плагіат у її…зовнішньому образі.

За жовте волосся та капелюх її порівняли з Леді Гагою та звинуватили в тому, що вона скопіювала образ американської зірки.

Леді Гага
Світлана Лобода

Схожі статті

У родині Віктора Павліка поповнення – крихітне малятко ощасливило сімʼю: “У неї є ми, а вона є у нас”

Дочка знаменитого українського виконавця Віктора Павліка Христина повідомила про те, що в її родині сталося невеличке поповнення, яке її ощасливило.

Екс-учасниця Віа-Гри Надя Мейхер забула про фотошоп на одному фото: всі побачили, що широкі не тільки стегна

Знаменита українська співачка Надія Мейхер вразила мережу новими фотографіями, на яких засвітила широкі плечі. Що відбувається? Детальніше в матеріалі.

“Здавалося, що ми хочемо створити сім’ю”: Влад Міцкевич знову заговорив про роман з Олею Поляковою

Знаменитий український кухар Влад Міцкевич доповнив свої зізнання на рахунок роману з Олею Поляковою і розповів, що відбувалося між ним та співачкою.

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".