Найсмачніше варення з полуниці на швидку руку: готується за лічені хвилини, а виходить густим і ароматним

Приготувати смачне варення з полуниці може здатися легкою справою лише на перший погляд, адже даний процес вимагає певних знань, навичок, а також секретів.

Зацукроване на зиму літо – це, звичайно ж, улюблене всіма дітьми та дорослими варення. Щоб зберегти врожай, зібраний у власному саду, або запастися екзотичними плодами, щоб ласувати ними у будь-яку пору року, варто подумати про те, щоб зварити з усього, що у вас є (можливо, в деякому надлишку) чудове варення. Витративши в сезон час на його варіння, ви будете із задоволенням згадувати зимовими вечорами про ту прекрасну пору року, коли гріє сонце, і пахнуть квіти.

До речі, з пелюсток окремих квітів, а також з горіхів та деяких овочів теж можна зварити відмінне варення!

Головний компонент будь-якого варення – цукор. Варення з різних ягід та фруктів потребує різної його кількості. Але без цього солодкого компонента (або за його нестачі) не можна законсервувати надовго ні яблука, ні апельсини. Так що варто уважно дотримуватися всіх рекомендацій, що даються в кожному рецепті варення. І тоді незрівнянно смачний та ароматний десерт вас не розчарує.

Ароматне полуничне варення не тільки дуже смачне та красиве, воно ще й дуже корисне. Вітаміни, мікроелементи, клітковина, органічні кислоти, що містяться у свіжих ягідках, присутні і у варенні, допомагаючи зберігати здоров’я та покращувати настрій. Варення з полуниці, заготовлене на зиму, з цілими дрібними ягідками або варення з ягід протертих, а також чудовий варіант рецепту – п’ятихвилинка, який дуже швидкий у приготуванні, порадують і ласунів, і тих, хто стежить за своїм здоров’ям.

Інгредієнти

  • Полуниця — 1 кілограм
  • Волоські горіхи — 300 грамів
  • Цукор — 5 склянок
  • Вода — 2 склянки

Приготування варення

Підготувати ягоди: помити, обсушити, акуратно видалити чашолистки, змішати з цукровим піском.

Як приготувати полуничне варення

Масу перекласти в мультиварку, всипати подрібнені волоські горіхи, залити невелику кількість води.

Рецепт полуничного варення

Виставити режим Гасіння, готове варення з полуниці в мультиварці можна буде пробувати через годину.

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.