Хрусткі та соковиті. Як приготувати ідеальні чебуреки на заварному тісті: секретний рецепт начинки і тіста

Щоб приготувати смачні чебуреки, не обов'язково мати виключний талант у кулінарії. Головне — знати секрети приготування смачного тіста, якими ми з вами поділимося.

У різних господинь чебуреки виходять зовсім по-різному: адже усе залежить не тільки від начинки, але і від тіста, яке ви готуєте. Втім, ідеальні чебуреки приготувати насправді нескладно.

А вся справа в тому, що їх необхідно робити на заварному тісті, тоді вони виходять неймовірно хрусткими, ніжними, а головне соковитими.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно — 500 грамів
  • Фарш свинячий — 500 грамів
  • Холодна вода — 200 мілілітрів
  • Курячі яйця — 1 штука
  • Гаряча вода — 300 мілілітрів
  • Сіль — 10 грамів
  • Цукор — 10 грамів
  • Олія соняшникова рафінована — 20 мілілітрів
  • Цибуля — 3-4 штуки середнього розміру

Рецепт приготування чебуреків

Для початку необхідно зробити начинку. Через м’ясорубку пропускаємо м’ясо, якщо ваш фарш ще не готовий. У випадку, якщо ви його придбали або підготували, необхідно його розморозити, а тим часом подрібнити та підсмажити цибульку до золотистого відтінку.

Як зробити начинку для чебуреків

Потім додаємо до зажарки фарш та готуємо його до напівготовності. Важливо не зробити його сухим, тому додаємо холодної води. Також додаємо сіль, перець та спеції за смаком.

Тим часом для тіста зсипаємо у миску усі сухі інгредієнти і додаємо до них гарячої води. Ретельно замішуємо тісто і залишаємо його відпочивати на 15 хвилин. Після цього, додаємо куряче яйце, соняшникову олію, залишки борошна і ретельно перемішуємо.

Як зробити заварне тісто на чебуреки

Ділимо тісто на рівні частини, перетворюємо їх на кружечки, викладаємо начинку і формуємо чебуреки. У сковорідку наливаємо олії і на середньому вогні починаємо смажити наші чебуреки.

Заварне тісто на чебуреки

Обжарюємо з усіх сторін до появи рум’яної скоринки та викладаємо на стіл.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.