Неймовірна українська страва нагодує всю сім’ю: готуємо соковиті мазурики за традиційним рецептом

Українська традиційна кухня — це окремий світ, який завжди може чимось здивувати. Деякі страви готуються неймовірно просто, деякі ж потребують вашої уваги.

М’ясоїди готові їсти свинину, баранину, яловичину, телятину щодня з ранку до вечора. Не відмовляться вони і від кролика, курки чи індички. Тому для багатьох господарок не є важким вибір страв, які можна швидко приготувати після того, як усі домочадці прийшли з роботи та з нетерпінням чекають, коли їх покличуть вечеряти. Можна швидко посмажити, згасити, запекти будь-яке м’ясо, зробити котлети чи тефтелі, м’ясну запіканку чи соковитий стейк.

Варіантів, як приготувати на вечерю м’ясо для всієї родини, щоб вийшло смачно, корисно, але не обтяжливо для шлунка, є багато. У будь-якій національній кухні є свої традиційні рецепти м’ясних страв, які широко поширилися по всьому світу і користуються заслуженою симпатією любителів м’яса у всіх куточках планети. І домашні кухарі можуть навчитися готувати такі частування за рецептами, якими діляться професіонали.

Інгредієнти

  • Філе індички – 800 грамів
  • Курячі яйця – 3 штуки
  • Сир – 50 грамів
  • Вершкове масло – 50 грамів
  • Молоко – 25 мілілітрів
  •  Часник – за смаком
  • Сіль – дрібка
  • Панірувальні сухарі – 50 грамів

Приготування мазуриків

Насамперед потрібно зробити фарш. Для цього візьміть філе індички і пропустіть через м’ясорубку. Краще зробити цю операцію кілька разів, щоб фарш став більш ніжним і піддатливим.

Як приготувати мазурики

Тепер потрібно заповнити майбутні котлетки. Додайте в прокручену індичку розтоплене вершкове масло, молоко, збиті яйця, натертий на дрібній тертці сир. Все ретельно перемішайте. Простежте, щоб не залишилося якихось грудок.

Як приготувати пишні котлети

Тепер саме час посолити і поперчити майже готовий фарш і додати трохи сухого часнику для смаку. Знову треба все ретельно вимішати.

Як зробити мазурики

На цьому етапі, якщо ви нікуди не поспішайте, можна дати м’ясу трохи настоятися, щоб сіль поступово розійшлася по всій масі.

Але якщо вам терміново потрібно готувати вечерю, не хвилюйтеся, мазурики все одно вийдуть дуже смачними. Сформуйте з фаршу котлетки, обваляйте їх у панірувальних сухарях і обсмажте на невеликій кількості олії.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.