Будете закатувати по 10 банок: рецепт апетитних молодих помідорів у часниковому соусі з болгарським перцем

У врожаїв помідорів влітку доля доволі визначена – їх закатують на зиму. Однак, часом господині навіть не знають, за яким рецептом їм їх приготувати.

Помідори – найпопулярніші овочі для зимових заготовок. Їх використовують для приготування салатів та маринують. Банки з помідорами зберігаються буквально у кожному будинку. Це чудова закуска, яку подають до м’яса та страв з картоплі. Рецептів приготування маринованих помідорів величезна кількість і часник є обов’язковим інгредієнтом. Цей овоч додасть особливого пікантного смаку і аромату не тільки томатам, але й розсолу. Кожна господиня має улюблені рецепти помідорів з часником, які в основному схожі, а їхня головна відмінність полягає в маринаді.

Маринувати можна як овочі цілі, так і нарізані на шматочки. Часник – дуже ароматний продукт із пікантним смаком та гостротою. Він розкриває свій смак навіть при використанні цілих зубчиків, але є рецепти, де потрібний саме подрібнений часник. Помідори у снігу – яскравий приклад такої страви. Помідори, приготовлені в такий спосіб, виходять дуже ароматними та пікантними. Часник надає їм гостроти і робить зовнішній вигляд страви дуже незвичайним. Помідори з часником готують з використанням оцтових маринадів, зроблених на основі оцтової кислоти з додаванням пряних трав та спецій – кропу, лаврового листа, гвоздики, чорного та запашного перцю горошком, а також листя смородини, вишні та хрону.

Помідори із часником можна приготувати на основі безоцтових маринадів. Смак таких томатів буде не таким яскравим, проте користь страви збільшується. Помідори з часником можна посолити за допомогою методу сухого посолу. Такі помідорки виходять майже як свіжі, а щоб зберегти їх на зиму, банки стерилізують разом із вмістом.

Інгредієнти

  •  Помідори – 2 кілограми
  • Болгарський перець – 4 штуки
  • Перець Чилі – 2 штуки
  • Часник – 2 головки
  • Рослинна олія — 100 мілілітрів
  • Оцет — 100 мілілітрів
  • Цукор — пів склянки
  • Сіль — 2 столових ложки

Як зробити салат на зиму

Порізати помідори (можна розрізати на 2 частини), подрібнити на м’ясорубці часник, болгарський і пекучий перець, порубати зелень, перемішати.

Як приготувати закусочні помідори

Перекласти пошарово у банку об’ємом 3 л: помідори-овочі-зелень. Залити вміст банки заправкою.

Закрити кришкою банку, перевернути кришкою на тарілку і відправити ночувати в холодильник. Вранці помідори корейською можна вже їсти.

Як приготувати закусочні помідори

Банку можна поставити у нормальне положення, поки верхній шар з’їсте, нижній теж буде готовий. Через день страва стає ще смачнішою! Також салат можна розкласти по стерилізованих банках, але в такому випадку доведеться термічно обробити страву.

Схожі статті