Чим годували у радянських їдальнях: ТОП несмачних страв, які подавали на обід — таке їли майже всі

Радянські їдальні були вельми специфічним місцем, а з великої кількості різних страв деякі відрізнялися особливо неапетитним видом.

Кухня радянських часів — окрема сторінка в історії вітчизняної кулінарії. Деякі згадують її з теплотою на душі, інші ж критикують за те, що харчування тоді було поганим — мало білка, практично повна відсутність овочів, фруктів і морепродуктів, зате надлишок вуглеводів, який призводив до того, що вже до 50-ти років багато людей наїдали характерні фігури.

Звичайно, все це суб’єктивно, але в нашій сьогоднішній добірці зібраний ТОП найменш улюблених страв з їдалень СРСР на думку більшості громадян, які застали те життя.

Комплексний радянський обід
Комплексний радянський обід

Рисова каша

Рис подавали або як окремий гарнір, або як кашу. Варився він у величезних каструлях, де неможливо було все ретельно перемішати. Так в тарілки попадали злиплі грудки, що слабо нагадують кашу, які іноді ще й підгорали на дні.

Локшина в курячому бульйоні

Курячий суп з локшиною — цілком нормальне блюдо, якби не ГОСТи тих часів. Тоді кухарі додавали в нього занадто багато води і тонну цибулі, від чого смак втрачав у якості.

Вінегрет з оцтом

Салати в радянських їдальнях подавалися дуже часто. У них відправляли всі залишки, тому овочі часто були не найсвіжішими. Не виключено, що оцтом вінегрет заправляли, щоб замаскувати прострочені інгредієнти.

Вінегрет
Вінегрет

Картопляне пюре

Це один з найпопулярніших гарнірів і донині, однак тоді він був досить специфічним. Замість молока і масла, в пюре додавали картопляний бульйон, від чого воно ставало занадто водянистим, а після охолодження їсти його не хотілося від слова зовсім.

Рибний суп

У списку рибних страв можна було зустріти супи, які варилися в основному з консервів. З цієї причини в тарілці можна було знайти голови і навіть очі риб, що, погодьтеся, не дуже апетитно.

Радянська їдальня
Радянська їдальня

Схожі статті

Сіамські близнючки розповіли про їхні романи: одну приваблюють чоловіки, а друга в них не зацікавлена

19-річні Міа та Лія розуміють, що приватне життя має залишатися приватним. Але щоб незнайомці не турбували інших, вирішили розповісти про те, як це - бути сіамськими близнючками.