5 дивовижних фактів про ангелів-хранителів, які необхідно знати

Ці чарівні створіння Бога, оповиті великою таємницею.

Ми багато чим завдячуємо нашим Ангелам-Охоронцям, які більшу частину часу охороняють і захищають нас без нашого відома.
«Дивіться, щоб ви не погордували ані одним із малих цих, бо кажу вам, що їхні Анголи на небесах завжди бачать обличчя Мого Отця, що на небі” (Матвія 18:10).
Ці чарівні створіння Бога, оповиті великою таємницею. Іноді газети повідомляють про чудеса, коли когось рятує від нещасного випадку таємнича фігура, яку часто ніколи більше не бачили.
Ми багато чим завдячуємо нашим Ангелам-Охоронцям, які більшу частину часу охороняють і захищають нас без нашого відома.
Вони тихо втручаються, виконуючи своє завдання як можна смиренніше.
Щоб допомогти нам оцінити цих «небесних помічників», ось 5 дивовижних фактів про наших ангелів-хранителів:

1) У кожної людини у світі є ангел-хранитель (християнин він чи ні)

Теологи вважають, і це підтверджується в YOUCAT, що «кожна людина отримує від Бога Ангела-Хранителя» (п. 55).
Це відповідає Священному Писанню, навчань святих Фоми Аквінського, Василя та Ієроніма, а також досвід не християн, які вважають, що їм допомагав Ангел-Хранитель.
Майк Аквиліна пише про такий досвід від одного, якого він знав у своїй книзі Angels of God:
«Мій друг, відомий філософ, який здобув освіту в Гарварді, в молодості був безбожний. Одного разу він плавав в океані, і потік забрав його геть.
Він знав, що тоне без надії на порятунок, коли раптово сильна рука схопила його і відбуксирувала до берега.
Його рятівник був великим м’язистим хлопцем.

Коли він спробував йому подякувати, хлопець засміявся над ним – а потім зник. Це стало важливою віхою на шляху мого друга до звернення в віру “.

2) Ангели-охоронці призначаються на початку життя

Як пояснює Катехизис: «З самого початку і до самої смерті людське життя оточено їх пильною турботою і клопотанням».
Це твердження примушує деяких вважати (наприклад, святий Ансельм), що ангели призначаються в самий момент з’єднання тіла і душі в утробі матері.
Якщо це правда (це не є догматичною заявою і тому викликає суперечки), з цього випливає, що у вагітних жінок є два Ангела-Хранителя, які доглядають за ними і їхньою дитиною.

3) Ангели-охоронці мають імена, але Бог дає їм ці імена

Католицька церква наставила нас, що
«Слід уникати практики присвоєння імен Святим Ангелам, за винятком випадків Гавриїла, Рафаеля та Михайла, імена яких містяться у Святому Письмі». (Конгрегація богослужіння і таїнств, Довідник народного благочестя, п. 217, 2001 р.)
Причина цього полягає в тому, що ім’я містить певну владу над іншою людиною. Якщо я знаю ваше ім’я, я можу дзвонити вам, коли захочу, і можу відчувати певну владу над вами.
У нас немає влади над нашими Ангелами-Охоронцями.
Вони звітують тільки перед одним командиром: Самим Богом.

Ми можемо попросити їх про допомогу, але ми не повинні думати, що вони винні нам.
Церква відмовляє нас називати наших Ангелів-Хранителів, оскільки ми можемо отримати ім’я в молитві, але воно може не бути натхненне Богом.
На це може вплинути диявол чи наші власні людські думки. У нас є тільки три імені ангелів, підтверджених в Писанні, тому будь-яке інше ім’я, яке ми отримуємо, важко підтвердити як натхненне Богом.

4) Ми не стаємо ангелами-охоронцями, коли вмираємо

Всупереч поширеній думці, у нас немає можливості перетворитися в ангела після смерті.
Коли ми вмираємо, ми можемо бути відокремлені від наших тіл на мить, але об’єднаємося з ними в кінці часу.
Поки ми чекаємо, ми не стаємо ангелами.
Всі Ангели-Хранителі були створені на початку часів в один момент творіння.
Пам’ятайте слова Бога, звернені до пророка Єремії: «Перш ніж Я створив тебе в утробі, Я знав тебе, і перш ніж ти народився, Я освятив тебе» (Єремія 1: 5).
Бог мав на увазі Ангела-Хранителя для вас, коли створював світ.

5) Ангели-охоронці тут, щоб допомогти нам

Катехизис описує ангела-хранителя як «пастиря», покликаного захищати нас і вести до вічного життя.
Їх головна мета – допомогти нам потрапити на небеса, і нас спонукають щодня молитися їм, просячи їх допомоги в кожній потребі.

Церква дає прекрасну молитву, якою можуть молитися молоді та старі:

Ангел Божий,

мій опікун дорогий,

Ти несеш любов Бога

до мене.

В цей день

будь поряд зі мною.

Захищай та охороняй мене.

Направляй та керуй мною.

Амінь.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.