Свято 2 липня 2021 року: церква згадує свято брата Господнього та закликає сього молитву читати Юді

Якщо ви не знали, в Ісуса Христа були кровні родичі. Декого церква вважає святими. Дізнайтеся, за що шанують брата Юду.

Юда. Життєпис Христа знає двох чоловіків з таким ім’ям, які зіграли важливу роль у долі Сина Божого. Один – безсоромний зрадник, який за 30 срібних монет “продав” Ісуса переслідувачам. Це Юда Іскаріот. Його тезка, навпаки, визнаний церквою святим і є братом Господнім.

Юда Тадей

Юда-Тадей був одним з апостолів Христа. Братами були нерідними, а двоюрідними. Батько Юди – Алфей, брат святого Йосифа, а мати – Марія Клеопова, близька родичка Матері Божої. В Євангелії читаємо, що Марія Клеопова безстрашно стояла під хрестом разом з Матір’ю Страждальною і Марією Магдалиною.

Тривалий час вважалося, що Юда-Тадей та Юда-Іскаріот – одна і та сама людина. В оману вводило дослідників те, що у священних текстах часто фігурує лише ім’я Тадея.

Та згодом церковнослужителі з’ясували, що насправді брат Христа був праведною людиною, а у каноні святих вважається заступником знедолених.

Чоловік після смерті придбав у Бога особливий привілей спішити з порятунком на заклик людей, доведених до розпачу.

Святий Юда-Тадей

Коли звертатися по заступництво до Тадея?

Так, як брат Христа взяв собі опікунство над знедоленими, до нього можна звертатися всім, хто опинився у важких життєвих обставинах. Святий завжди почує та прийде на допомогу навіть тоді, коли ситуація здається безнадійною.

З іменем Господа нашого Ісуса Христа в серці звертаю свою молитву до Тебе, Святий Апостоле, великомученику Юдо-Тадею, що був вірним учнем і послідовником Брата Твого і Учителя Ісуса Христа, ніс Його вчення, давав поміч людям у великій біді та скруті.
Ти прийняв мученицьку смерть від рук язичників, але ні думкою, ні словом, ні ділом не зрадив Свого Брата та Вчителя, і за то Тобі велика вдячність у людських серцях.
То ж поможи мені грішному(ній) вийти з моєї скрути, відверни біду від мене, а я за Твоє милосердя і ласку віддячу Тобі життям праведним, буду згадувати ім’я Твоє в молитвах.
Слава Твоя нехай перебуває у віках!
Амінь

 

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.