Церковне свято 30 вересня: що можна і не можна робити на День Віри, Надії та Любові – традиції, прикмети

Свято 30 вересня присвячене трьом святим, які уособлюють головні життєві цінності. Дійзнайтеся, як правильно відзначати цей день.

За часів Римської імперії проживала одна вдова. Її звали Софія і мудрість, яка крилася в її імені, була відома всім, хто знав і любив жінку. Вона була заміжньою за чесним чоловіком і доля дарувала подружжю трьох чудових доньок: Віру, Надію та Любов. Назвали дівчат на честь богословських чеснот.

Віра, Надія, Любов та їхня мати Софія

Попри те, що родина дуже швидко лишилася годувальника, Софія виховувала дітей у любові до Бога та навчання. Були сестри гарні не лише розумом, а й вродою. Чутки про дивовижних дівчат дійшли до самого римського імператора. Не схотіли йому коритися Віра, Надія та Любов, адже були вірні одному – Ісусу Христу. Тортурам піддав правитель гору трійцю, але Господь дарував мученицям чудесну силу: ні вогонь, ні вода не могли взяти святих.

Кому потрібно сьогодні молитися Вірі, Надії та Любові? Про що просити святих?

Вважається, що 30 вересня підходить найкраще для жіночої молитви. Просити потрібно, звісно не матеріальні блага, а думати про спасіння душі.

Сьогодні особливо уважними слід бути вагітним жінкам. Не можна всім, хто при надії ображати у цей день маленьких тварин та сварити дітей. Вважається, що це може сказатися на майбутньому малюку.

Молитва до святих

Також жінкам не бажано у цей день прати та займатися важкою фізичною працею. Молитву сьогодні краще читати вранці, попередньо запаливши церковну свічку. Бажано також запалити живий вогонь і ввечері перед сном, аби вся негативна енергія пішла з вашої чудової оселі.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.