Церковне свято 8 жовтня: що можна і не можна робити на День Преподобної Єфросинiї – традиції, прикмети

Преподобна Єфросинія стала символом вірності Христу та винахідливості. Дізнайте, чому варто відзначати її день.

Преподобна Єфросинія народилася в Олександрії. За каноном її вважають однією з перших християнок. Для того, щоб вірно служити Спасителю, дівчина подалася у монастир, але там її чекала несподіванка. Середньовічне суспільство не готово було дати прихисток монашці. Єфросинія пішла на хитрість.

Преподобна Свята

Дівчина нарядилася у чоловічу рясу та зістригла розкішне довге волосся. Так її взяли у монастир. Завдяки своїй винахідливості, вона змогла отримати освіту: навчилася читати, писати. У відокремленій келії в праці, пості й молитві свята Єфросинія провела 38 років і досягла високої духовної досконалості. Нікому не довіряла свою таємницю і лише татові перед своєю смертю зізналася, що таки приховувалася під чоловічою рясою заради Господа.

Як правильно святкувати День Преподобної Єфросинії Олександрійської?

Сьогоднішній день слід відзначити молитвою та благочестивими вчинками. Якщо ви маєте храм, який відвідуєте регулярно, не посоромтеся та запитайте, чи не потрібна допомога служителям. Часто буває так, що церква організовує роздачу речей бідним людям або обіди для знедолених. Зайві руки у цій справі завжди будуть корисними. А читати сьогодні потрібно молитву до Ісуса за спасіння душі:

Мій Ісусе!
Стаю сьогодні перед Тобою, щою попросити про зцілення моїх спогадів, усього, що я прожив, що зберігається у моїй підсвідомості і що продовжує мене мучити.
Ти знаєш мене і знаєш причину кожної проблеми, яку я ношу в середині.
Прийди, Ісусе, і зціли ці спогади, всі хвилини, коли я почувався(лась) відкиненим(ою), знеохоченим(ою) і проігнорованим(ою) навіть тими, кого любив(ла) найбільше.
Зціли в мені почуття ненависті, помсти, гіркоти і браку пробачення, які дуже часто атакують моє тіло. Спричинюючи біль і фізичні недуги.
Зціли мене, Ісусе, від тих хвилин небезпеки, які я пережив(ла) і які перетворили мене у боязливу й ненадійну людину.
О Господи, я ношу у собі так багато травм і потрясінь…, і тільки Ти їх можеш зцілити!
Тому я благаю Тебе: омий мій розум у Твоїй Крові, дай мені Своє зцілення і наповни мене Своїм миром. Вічно буду Тебе прославляти і дякувати Тобі, бо вірю, що Ти дієш зараз у мені і що в Тобі я буду новим створінням.
Силою Твого імені, Ісусе!
Амінь

Прикмети на 8 жовтня

  • Птахи сильно кричать – бути лютій зимі
  • Ясний та безхмарний день покаже, яким буде початок грудня
  • Кішка ховається по кутках – до вітру

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.