Церковне свято 28 липня: що можна і не можна робити на день пам’яті рівноапостольного князя Володимира

Церковне свято 28 липня присвячено князю Володимиру. Саме тому, який охрестив Київську державу. Дізнайтеся, як правильно відзначати цей день і кому молитися.

Церковне свято 28 липня вважається за календарем днем пам’яті князя Володимира, а ще символічною датою, яку присвячено хрещенню Києва та всієї Київської держави. Вважається, що подія відбулася там, де Почайна впадає у Дніпро. На цьому місці у столиці є навіть меморіал.

Церковне свято 28 липня: що можна і не можна робити
Церковне свято 28 липня: що можна і не можна робити

Згідно придань, могутній правитель швидко розпрощався з язичництвом, скинувши головного ідола Перуна у найбільшу річку України. Завдяки поширенню віри, на наші землі прийшло літописання, книгодрукування, почали з’являтися школи.

Цікаво, що сам День Хрещення Київської Русі, як державне свято вшановуватися почало зовсім недавно: воно офіційно з’явилося лише у 2008-му році.

Церковне свято 28 липня: яку молитву прочитати сьогодні?

Церковне свято 13 липня: що можна і не можна робити
Церковне свято 28 липня: що можна і не можна робити

Так, як православне свято 28 липня належить могутньому державотворцю князю Володимиру, слід молитися у цей день за благо країни та нашу перемогу. Він, як наш небесний охоронець, прикриє від агресора. Прочитайте такі рядки:

Святий князю Володимире! Тобі доручаємо всі потреби нашого народу й свої власні. Ти охрестив Україну в Ім’я Пресвятої Трійці. Тож, святий наш покровителю, зглянься на наші благання та моління всього нашого народу і, як колись, живучи на землі, так і тепер, прославлений у небі, молись за нас. Молись, найперше, щоб увесь наш народ, яким ти колись керував, визнавав одну Христову віру, яку ти прийняв і в якій ти себе освятив. Молись, щоб заповідь любові до Бога й до ближніх завжди була вказівкою нашому народові в громадському житті. Живе наш народ у часи важких випробувань, тож молимо тебе, заступнику й покровителю української землі, заступись за нас перед Богом і випроси для нас благословення в насущних потребах. Амінь.

Особливий традицій чи прикмет сьогодні немає.

Нагадаємо, що на церковне свято 28 липня ви можете вітати своїх знайомих з Днем Ангела. Іменини відзначають: Авда, Авудім, Василь, Володимир, Іулітта (Улита), Кирик (Киріак, Кир’як) та Юстиніан.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.