Коли та як сіяти помідори на розсаду у 2023 році: терміни, правила та посівний календар по днях

Помідори – улюблена закуска та доповнення до всіх страв. Проте не кожен знає, що вони дуже вибагливі й потребують багато уваги, але результат буде того вартий. В які дні сіяти помідори на розсаду? Які основні правила? Про що потрібно знати? Всі відповіді шукайте у нашому матеріалі.

Звичайно, розсаду можна й купити, так само й готові, вже вирощені помідори. Проте погодьтеся, що набагато приємніше смакувати те, що змогли виростити власноруч вдома. Ми розкажемо всі тонкощі та правила посіву помідорів на розсаду, аби все вийшло якнайкращим чином.

Якщо ви сієте в себе вдома на підвіконні то знайте:

  • Перш за все, слід пам’ятати, що низькорослі та середньорослі помідори – краще старатися сіяти з середини березня та до квітня, але завжди орієнтуйтеся на погодні умови та хороше освітлення в кімнаті.
  • Високі помідори можна сіяти вже наприкінці лютого, а краще на початку березня.
Правила посіву помідорів на розсаду 
Правила посіву помідорів на розсаду

Якщо ж, вами вирішено починати посів на відкритому ґрунті – можна це роботи наприкінці березня, або на початку квітня.

Рекомендуємо звернути увагу на місячний календар з датами посадки помідорів в 2023 році. Березень містить такі сприятливі для цього дні: 1-3, 6, 9-12, 16-17, 20, 24-30. А в квітні запам’ятайте такі дати: 3-5, 7-9, 12-13.

При самостійному вирощуванню розсади, важливим етапом – є обрати хороше насіння, підготувати ґрунт для цього і вибираємо відповідний час для посіву, які ми зазначили вище.

Можна й купити вже готову розсаду, але пам’ятайте, що кущики, які ви берете повинні мати здоровий вигляд: стебло та листя – пружні, міцні та обов’язково однорідного кольору.

На останок, хочемо дати поради та поділитися правилами самого посіву: нам необхідний ґрунт, який збагачений спеціальними органічними добривами 2:1. На дні стаканчиків або ящиків – радимо зробити отвори для стоку зайвої води.

Далі, заповнюємо все підготованим ґрунтом та садимо насіння на глибину приблизно 2 см – не більше. Температура має бути не нижчою +25. Достатньо поливайте та отримаєте вже перший результат через тиждень.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.