Кожна друга господиня робить ці помилки: капсули для прання – що категорично не можна робити при пранні

Чому в одних господарок білизна після прання капсулами чиста, а в інших залишається брудною? З'ясувалося, що кожна друга робить ці три грубі помилки.

Сьогодні в магазинах пропонують величезний асортимент різних миючих засобів, за допомогою яких побут господині стає набагато простіше. Особлива увага приділяється засобам прання. Це не тільки порошки з різними ароматами, але і подрібнена пудра, а також капсули для різного виду білизни. Останні мають особливу популярність серед сучасних господинь. Однак, через якийсь час дехто починає помічати, що білизна залишається брудною, а машинка почала видавати якісь дивні звуки. Як з’ясувалося з опитування, багато хто просто не знає, як правильно користуватися капсулами. Сьогодні хочемо звернути увагу на найпоширеніші помилки.

Помилка №1 – неправильне розміщення капсули

Кожна друга господиня кладе капсулу у відсік для порошку, сподіваючись, що під струменем води вона розчиниться, однак це не так. Щоб капсула повністю розчинилася, її необхідно класти у барабан. Але не просто закинути зверху на білизну, а укласти її близько до стінки, щоб при повороті барабана її не відкинуло на гумку. Ідеально, якщо покладете брудну білизну зверху.

Помилка №2 – правильна температура води

Щоб капсула повністю розчиняється, вода має бути теплою. У режимі прання 20 градусів вона не розчиниться зовсім. Уважно прочитайте інструкцію на упаковці, і чітко дотримуйтесь її.

Помилка №3 – переповнений барабан

Коли занадто багато білизни і барабан перевантажений, то капсула може розчинитися частково і залишити сліди на одязі, а прання буде неякісним. Зазвичай, в інструкції написано, що на 1 капсулу кладуть 4-5 кг білизни. Краще зарядити машинку двічі, тоді прання дасть бажаний результат.

Якщо ви дотримуватиметеся цих правил, то ваша білизна після прання капсулами завжди буде ідеально чистою. Прочитайте, запам’ятайте та розкажіть своїм мамам, дочкам та подругам.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!