Простий та оригінальний торт “Мурашник”: готуємо за бабусиним рецептом

В нашому дитинстві це був найпопулярніший торт. Торт "Мурашник" завжди були раді бачити на будь-якому столі. Згадуємо рецепт від наших бабусь і готуємо для свої сім'ї.

Рецепт торта “Мурашник” 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 200 грамів вершкового масла  
  • 125 грамів цукру  
  • 640 грамів борошна 
  • 15 грамів розпушувача  
  • 125 грамів сметани  
  • Для креми знадобиться:  
  • 200 грамів вершкового масла 
  • 400 грамів згущеного вареного молока  
Торт "Мурашник"
Торт “Мурашник”

Для приготування нам знадобиться міксер. В чашу перекладіть вершкове масло кімнатної температури та цукор. Добре перемішайте. Цукор має повністю розтанути. Потім додаємо сметану і знову перемішуємо декілька хвилин.  

Окремо з’єднайте борошно та розпушувач. Просійте їх. Далі поступово додайте в масляну суміш і замішуйте тісто за допомогою міксера на маленькій швидкості. Або ж, якщо такого немає, то можна це зробити вручну. Має вийти розсипчасте тісто.  

Далі візьміть м’ясорубку і пропустіть готове тісто через нього. Заготовки викладайте відразу на деко. Відправляємо в розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин. Потім дістаньте з духовку і дайте трішки охолонути.  

Тим часом приготуйте крем. Для цього візьміть вершкове масло кімнатної температури (краще заздалегідь дістати його з холодильника) збийте за допомогою блендера до білого кольору. Далі, не перестаючи збивати, додайте варене згущене молоко. Продовжуємо збивати, поки маса не стане дуже густою та пишною.  

Коли заготовки для торта охолонули — подрібніть його за допомогою скалки або вручну. З’єднайте крихту з кремом і добре перемішайте. Потім накрийте харчовою плівку і відставте на одну годину, щоб інгредієнти пропитались. Потім викладіть страву гіркою на миску і прикрасьте тертим шоколадом — за бажанням. Можна подавати до чаю або кави. Діти завжди в захваті від цього десерту, тож якщо у вас є діти — він розлетиться за лічені хвилини. 

Приємного апетиту! 

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.